Una vintena de joves de Montcada participa en un curs sobre cooperació

Els participants faran un projecte que es podria fer realitat a Amèrica Central

L’entitat local Tazumal Catalunya-El Salvador i la que actua com a contrapart a Amèrica Central, CECADE, amb el suport de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, organitzen un curs de cooperació per a joves de Montcada que es desenvoluparà en quatre sessions, des del pròxim dissabte, 21 d’abril, fins a l’11 de maig, al Centre Cívic La Ribera.

L’objectiu del curs és sensibilitzar els joves –estudiants de Batxillerat i dels primers anys d’universitat– sobre temes de cooperació i també enfortir els lligams amb les dues poblacions d’Amèrica Central amb les que agermanat Montcada, La Paz Centro (Nicaragua) i Nahulingo (El Salvador, a la foto). La s’inclou en el programa d’activitats “Aquesta primavera, gaudeix i coopera”, promogut per les Regidories de Cooperació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament.

La part més atractiva del curs és que, dues setmanes després d’acabar les classes, els participants, per parelles, hauran de presentar un projecte que es pugui desenvolupar durant un mes a una de les dues localitats agermanades amb Montcada. Els autors de millor treball el podran fer realitat viatjant a l’estiu al municipi escollit. Douglas Murcia, de CECADE, ha indicat que el projecte dels joves serà “senzill, pot ser un de nou o una continuïtat dels que ja estan en marxa a La Paz Centro o a Nahulingo”.

Les quatre sessions teòriques del curs serviran perquè els joves es facin una idea de com són geogràficament i socialment La Paz Centro i Nahulingo. Els temes seran, entre d’altres, el procés d’agermanament entre Montcada i els municipis d’Amèrica Central, codesenvolupament, les característiques, objectius i funcionament de les ONG i el coneixement geogràfic, social, econòmic i cultural de El Salvador i Nicaragua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari