Veïns de la Ribera dialoguen sobre l’experiència d’emigrar

El programa ‘Diàlegs migrants’ pretén crear espais de trobada i reconeixement entre persones de diferents onades migratòries

Martín Habiague, de Mescladís, va conduir el debat sobre les experiències migratòries fet al Centre Cívic la Ribera
Laura Grau

Somnis, esperances, il·lusió, però també por, desarrelament i misèria, són sentiments i vivències comuns a totes les persones que prenen la decisió d’emigrar, sigui quin sigui el seu origen, edat i condició. Aquesta és una de les conclusions de la primera sessió del taller Diàlegs Migrants, que es va fer ahir la tarda al Centre Cívic la Ribera amb l’assistència d’una vintena de persones. L’activitat la promou la Regidoria d’Integració, amb el suport de la Fundació Mescladís, per tal de posar en comú les experiències de les diferents onades migratòries que ha rebut el barri de la Ribera, des dels anys cinquanta fins a l’actualitat. 

La sessió va consistir en el passi d’un documental enregistrat a Montcada en què una usuària del Casal de Gent Gran Casa de la Mina relata les dures condicions de vida al seu poble d’origen, a Andalusia, i com va ser l’arribada a Catalunya. L’altre testimoni és el d’una dona marroquina, que va arribar a Montcada al 2001 per donar un futur millor a les seves filles, un cop es va separar del seu marit. Aquest va ser el punt de partida d’un intens debat sobre el procés migratori, conduït pel director de Mescladís, Martín Habiague.

La segona sessió del taller ‘Diàlegs migrants’  tindrà lloc el 9 d’abril, al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (18h).

Seccions:

Deixa un comentari