Veïns de la Zona 21 es manifesten contra la reparcel·lació del sector

Una seixantena de persones, segons la Policia Local, va tallar ahir la N-150 durant un quart d’hora

Segons fonts de la Policia Local de Montcada i Reixac, una seixantena de veïns de la Zona 21 de Terra Nostra es va manifestar ahir des les 19 a les 19.15h, tallant el trànsit de la carretera N-150. La protesta la convocava convocada per l’AV del sector, que reclama un abaratiment dels costos que hauran d’assumir els propietaris de les parcel·les de la Zona 21 (foto) quan s’urbanitzi l’espai.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha dit que “respecto que la gent es manifesti per allò que no està d’acord” i ha destacat que “l’Ajuntament està fent tots els tràmits possibles per abaratir els costos de la reparcel·lació”. L’objectiu de la regularització de la Zona 21, que té cinc unitats d’actuació, permetrà dotar-la dels serveis municipals de què disposa qualsevol barri de la localitat, de llum, aigua, gas i telecomunicacions.

En aquests moments, està en fase d’aprovació definitiva el projecte d’urbanització de la Unitat d’Actuació 2 (UA2), que determina quins espais es destinaran a carrers i equipaments, com afectarà això a cada parcel·la i quin cost suposarà per als propietaris. Segons el projecte inicial, els propietaris aportaran els terrenys per a ús públic i el cost derivat del planejament, mentre que l’Ajuntament serà l’encarregat d’executar l’actuació.

En la UA2 hi ha 394 parcel·les i 90 habitatges i amb el planejament previst, tindrà un màxim de 218 vivendes, de dues i tres plantes. Només tres cases que actualment estan construïdes hauran de ser enderrocades per fer zona verda o equipaments. El termini d’exposició pública d’aquest projecte d’urbanització i reparcel·lació va estar exposat al públic durant tot el mes de gener.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari