La campanya Vestits Vermells ja arriba a la cinquantena d’entitats adherides

Ja s’han penjat 38 vestits vermells a diferents punts de Montcada per visibilitzar els feminicidis registrats des de principi d’any a l’estat espanyol

La Taula de la Salut ha estat el darrer col·lectiu que ha penjat un vestit vermell en el marc de la campanya de sensibilització
Begoña Mínguez
Mertxe Paredes, del col·lectiu Vestits Vermells, va explicar la campanya durant la concentració de la Taula de la Salut

Ja arriba a la cinquantena la xifra d’entitats i col·lectius de diversos àmbits que s’han adherit a la campanya Vestits Vermells, que pretén sensibilitzar la societat sobre la violència de gènere, penjant un vestit vermell per cada feminicidi, seguint el moviment Red Dress Day sorgit al Canadà el 2010. Segons fonts del col·lectiu, ja són 38 les dones assassinades a l’estat espanyol des de principi d’any fins ara, raó per la qual s’ha distribuït el mateix nombre de vestits a diferents punts de Montcada.

En el cas de les 11 darreres víctimes, la penjada ha anat a càrrec d’algunes de les entitats adherides de l’àmbit esportiu, cultural i social. Aquest dijous, la Taula de la Salut va aprofitar la seva concentració mensual per col·locar un nou vestit vermell en record de Vanessa, de 44 anys, assassinada a Pontevedra a mans de la seva exparella sentimental, un guàrdia civil de 43.

El vestit vermell per la darrera víctima oneja en un fanal situat davant del CAP Montcada

Les promotores de la campanya Vestits Vermells convocaran una reunió després de Sant Joan oberta a les entitats i a la població en general per preparar els actes del 25N, Dia Internacional contra la violència de gènere.

Deixa un comentari