Visita d’una delegació de l’Ajuntament a l’IES La Ribera

Amb el trasllat de la Valentine, l’institut tindrà un nou edifici d’aquí a uns quatre anys

En el marc del programa de visites als diferents instituts del municipi per veure la realitat d’aquests centres, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va visitar ahir l’IES La Ribera, Acompanyat d’Ana Rivas, regidora d’Educació, també del PSC. L’alcalde va visitar les seves instal·lacions i va conèixer de primera mà la realitat d’un institut que té projectes atractius per als pròxims anys.

Situat entre el centre i el barri de la Ribera, el futur de l’Institut està molt vinculat a la fàbrica que l’empresa de pintures Valentine té al seu costat. Un cop que aquesta instal·lació vagi al terra, aproximadament a finals d’aquest 2008, per fer el trasllat a la seva nova seu del polígon Can Milans, es començarà a donar cos al projecte d’edificació del nou Institut. L’IES La Ribera canviarà d’ubicació encara que no se n’anirà del barri. Un cop l’Ajuntament pugi fer la cessió del terreny després de la marxa de la Valentine, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat elaborarà un projecte per al nou institut.

Al marge del canvi d’ubicació de l’Institut, el projecte que està previst fer a la zona també inclou la construcció d’unes 480 vivendes noves. Ana Rivas, regidora d’Educació, fixa una possible data per a la finalització d’aquestes obres: quatre anys.

L’IES La Ribera és un exemple d’integració social per les diverses nacionalitats que estan presents a les seves aules i ha sigut pioner, al municipi, al participar al projecte d’innovació educativa de la Generalitat. L’any passat, l’institut ja va rebre l’aprovació de l’ens autonòmic i aquest any s’està aplicant de forma completa amb diversos tallers de teatre, projectes d’investigació, informàtica, mecànica i cuina. A més, els alumnes poden fer estades formatives a diferents empreses del municipi.

La visita a l’IES Ribera s’ha fet a la mateixa setmana que han començat les jornades de portes obertes dels diferents instituts públics per mostrar, a tots aquells que hi estiguin interessats, les seves instal·lacions. Després de que ho haguessin fets en els dies anteriors l’IES La Ferreria i el Montserrat Miró, l’IES La Ribera ho fa avui a partir de les sis de la tarda.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari