‘Voces con esencia’, una reflexió sobre el paper de l’animació sociocultural

L’educador social Antonio Alcántara, veí de Can Sant Joan, coordina el llibre amb la docent Ana Novella

Antonio Alcántara amb Ana Novella, amb qui ha coordinat el llibre 'Voces con esencia'
Antonio Alcántara, amb un exemplar del llibre col·lectiu 'Voces con esencia', a Can Sant Joan, barri on viu (Foto: Eric Moner)

L’activista veïnal Antonio Alcántara, impulsor d’iniciatives com El Rec es Mou o la Taula Comunitària de Can Sant Joan, presenta ‘Voces con esencia’, una publicació que ha coordinat amb la investigadora Ana Novella i que aborda la importància de l’animació sociocultural com un conjunt de pràctiques pedagògiques que contribueixen a la cohesió social i la participació dins d’una comunitat.  “En un món marcat per desigualtats i relacions d’opressió, necessitem que l’animació sociocultural es posicioni”, explica Alcántara, qui creu que aquestes accions adquireixen especial rellevància en l’actualitat, davant de l’augment dels discursos d’odi. 

En el llibre han participat una quarantena de persones d’arreu de l’estat espanyol de diferents perfils: docents, tècnics, activistes i acadèmics. L’objectiu és plasmar el significat de l’animació sociocultural a través de la diversitat de visions dels participants. Mentre que alguns capítols tracten la pràctica des d’un vessant teòric, altres ho fan mitjançant experiències personals dels autors. La proposta va néixer el 2019 en el marc de la Coordinadora per a l’Animació Sociocultural de Catalunya (CASCAT) i tots els beneficis de la publicació es destinaran a projectes de l’organització. ‘Voces con esencia’ es pot adquirir en llibreries i plataformes digitals. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari