Xerrada sobre el nou model per computar la violència masclista

L’acte es fa aquest dimecres a les 19h a la Casa de la Vila

D'esquerra a dreta, Mojeda, Romero, l'alcaldessa i Ceberio
Sílvia Alquézar
Els assistents a l'acte del 25-N van encendre espelmes en record les víctimes de la violència de gènere

Els actes organitzats per l’Ajuntament en commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere continuen aquest dimecres, amb la projecció del curtmetratge ‘Amores que matan’, d’Iciar Bollaín, i una conferència sobre el nou model per computar la violència masclista a càrrec de la jurista Celeste Arella. L’acte es farà a la Casa de la Vila, a les 19h. El programa clourà dissabte amb la sortida a la Maternitat d’Elna, amb la participació d’una vuitantena de persones.

Un dels principals missatges de la commemoració a Montcada i Reixac del Dia contra la violència contra les dones, que es commemora el 25 de novembre, va ser la denúncia de les retallades en partides destinades a l’atenció a les víctimes de violència masclista que està efectuant l’Estat espanyol. Davant la Casa de la Vila va tenir lloc la lectura del manifest commemoratiu, a càrrec del ciclista montcadenc Ernesto Romero i la seva companya d’equip, la guipuscoana Izaskun Ceberio, “Les retalles suposen un retrocés en tot el que havíem avançat en aquesta matèria i un desmantellament progressiu de l’actual xarxa de suport”, va manifestar l’alcaldessa, María Elena Pérez, (PSC), qui va destacar que l’Ajuntament “fa tots els esforços possibles per continuar mantenint aquest suport, amb serveis com l’equip de psicòlegs o els juristes, perquè l’atenció a les víctimes de violència ha de ser una prioritat”.

 

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Judith Mojeda, va destacar en els seu parlament que “la crisi s’està acarnissant amb les dones víctimes de violència i està silenciant el seu patiment”, a la vegada que va demanar a tots els agents socials la seva implicació en l’eradicació d’aquesta xacra. Enguany, el manifest commemoratiu el van llegir els ciclistes Ernesto Romero i Izaskun Ceberio, que competeixen amb el lema ‘Ni una más’, denunciant les morts de dones a mans de les seves parelles o exparelles, en suport a l’entitat Mujeres en Igualdad. Entre les seves fites esportives destaca la participació a una de les proves atlètiques més dures al món, la Titan Desert.

 

En el seu parlament, els esportistes van lamentar la mort de dones per violència masclista a l’Estat espanyol, que enguany en són 45, i van apuntar que cal la dotació de tots els recursos necessaris per a l’eradicació d’aquesta xacra. Els ciclistes van apuntar que la violència masclista es pot donar en qualsevol àmbit i que cal revisar els models de relacions entre sexes per aconseguir acabar amb ella, afavorint un canvi de mentalitat, el respecte i la llibertat.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari