Som Mobilitat vol fomentar l’ús compartit del cotxe elèctric

Un dels seus coordinadors, Arnau Vilardell, va fer una xerrada aquest dimarts a l’Abi

Arnau Vilardell, en un moment de l'explicació que va fer a l'Abi
Rafa Jiménez

Fomentar una mobilitat més sostenible amb l'ús compartit de vehicles impulsats amb energies renovables. Aquest és el gran objectiu de la cooperativa Som Mobilitat que es va presentar ahir a la tarda amb una xerrada que Arnau Vilardell, un dels seus coordinadors, va fer a l'Abi. Nascuda al juny d'aquest any a Mataró, aquesta coopertiva de consum sense ànim de lucre ja compta amb 370 socis a tota Catalunya i està focalitzant el seu primer projecte en l'ús compartit del vehicle elèctric que utilitza energies renovables que proporciona la cooperativa Som Energia, amb més de 30.000 socis a tot el territori. Des del 12 de novembre, Som Mobilitat està fent servir un vehicle elèctric i sostenible que la cooperativa va comprar amb les aportacions de tots els socis i que està sent compartit per 10 famílies de Mataró, que són les encarregades de provar una tecnologia que proporciona la cooperativa Som Connexió, que permet que tots els socis que estan fent la prova pilot puguin obrir i utilitzar el cotxe compartit amb el seu telèfon mòbil sense necessitat de tenir una clau –el proper pas serà poder obrir la porta de l'aparcament també amb el telèfon. "Estem molt contents amb el funcionament d'aquesta prova pilot. Encara estem provant la tecnologia i no es pot obrir a tots els socis per no generar falses expectavies, però l'objectiu és que els vehicles elèctrics compartits es vagin expandint per tots els municipis", va comentar Arnau Vilardell, que també destaca que el fet d'haver pagar per l'ús puntual del cotxe, ja sigui per hores o dies, també fomenta anar a peu o en bicicleta en els trajectes més curts.

Perquè aquest model es pugui implantar a Montcada i Reixac el primer requisit és que augmenti la quantitat de socis a nivell local ja que la cooperativa adquireix els vehicles que s'han de compartir amb les aportacions individuals, sense haver de recórrer a crèdits bancaris. De moment, a Montcada només hi ha un parell de socis. Un dels cooperativistes locals és Xavier Calvo, que enumera els avantatges d'utilitzar aquest model de mobilitat sostenible: "Actualment, hi ha un gran volum de cotxes, siguin o no elèctrics, que estan infrautilitzats perquè no els fem servir al 100% del nostre temps. Gaudir d'un cotxe elèctric compartit és molt més econòmic que un convencional perquè t'estalvies la benzina i l'assegurança i, a més, els peatges i la zona blava són gratuïtes".

Nascuda amb una vocació local, Som Mobilitat també té una projecció internacional i, en aquest sentit, ja ha arribat a un acord amb una cooperativa belga per compartir la tecnologia de la plataforma mòbil i començar a crear una xarxa europea que aposti per la mobilitat sostenible. Les persones que estiguin interessades en formar part d'aquesta cooperativa es poder fer socis amb una única aportació de 10 euros. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web www.sommobilitat.coop.

Seccions:

Deixa un comentari