Suport a una moció en defensa del català a l’educació

El text del PSC va rebre el vistiplau del Ple de forma parcial, acceptant-ne quatre del sis punts de què constava

Darrera manifestació en suport al català a l'escola
Vilaweb

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar parcialment ahir dijous, dia 23, una moció promoguda pel grup municipal del PSC per defensar i fomentar el català com llengua vehicular a Catalunya, especialment en el sistema educatiu. Dels sis punts dels que constava el text, quatre van rebre el vistiplau del Ple i els altres dos es van rebutjar.

Van rebre llum verda els punts en què es constata que el model lingüístic del sistema educatiu actual ha estat un exemple de cohesió i promoció social que ha aconseguit una escola no segregadora per motius lingüístics ni d’origen; els que instaven a seguir garantint a l’alumnat el domini ple i equivalent de les llengües catalana i castellana (i també aranès i occità) al final de l’educació obligatòria, així com progressivament l’anglès o una altra tercera llengua, destinant els recursos necessaris per assolir aquest objectiu. També van rebre llum verda els punts que parlen de preservar el criteri pedagògic i l’autonomia de cada centre per complir els objectius que marca la normativa vigent a l’hora d’elaborar projectes lingüístics, adaptats a la realitat social de cada entorn.

El Ple va rebutjar les parts de la moció on s’instava al govern de la Generalitat a donar compliment a les resolucions judicials i no basar la seva acció política en la desobediència ni traslladar aquesta responsabilitat a les direccions o claustres dels centres educatius.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari