Suspesa la taxa municipal de terrasses a bars i restaurants

L’Ajuntament aplicarà la iniciativa a partir que comenci la fase 1 de desconfinament, amb la possibilitat d’ampliar l’espai

Els bars podran sol·licitar l'ampliació de l'espai a ocupar per garantir la separació de seguretat entre taules
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament ha suspès la taxa municipal de terrasses de bars i restaurants fins a final d’any. Aquesta mesura està inclosa dins del Pla de xoc de reactivació del teixit comercial que ha dissenyat el consistori i que ha estat presentada a la recent creada Taula d’emergència econòmica local per fer front a la difícil situació econòmica provocada per la crisi sanitària.

Una altra mesura que ha adoptat el consistori és la possibilitat d’ampliar l’espai destinat a les terrasses per tal que bars i restaurants puguin mantenir el mateix nombre de taules, ja que quan arribi la fase 1 de la desescalada del confinament només es permetrà l’aforament del 50% de les actuals terrasses. Per aquest motiu, el consistori ha establert un procediment exprés per atendre les sol·licituds de demanda de noves terrasses i d’ampliacions de les existents que es es resoldran en 5 dies hàbils.

Els interessats només han d’enviar una instància digital a l’Ajuntament acompanyada d’un plànol o croquis on s’ha d’indicar la superfície actual i la demanada així com la ubicació de les taules que hauran de garantir sempre una separació de 2 metres de distància entre elles. Un cop rebuda la documentació, els tècnics municipals estudiaran, cas a cas, totes les demandes amb una inspecció prèvia de l’emplaçament demanat. Després de l’avaluació tècnica, si es compleixen tots els requisits, és donarà l’autorització temporal. 

 

Suport al sector

“L’objectiu d’aquesta mesura és atendre la sensibilitat d’aquest sector que s’ha vist molt afectat per la crisi sanitària de la COVID19”, ha explicat el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), tot afegint “la nostra intenció és buscar o crear espais per a aquestes terrasses a la via pública mentre duri l’estat d’alarma sempre que sigui compatible amb la convivència ciutadana”. 

En els casos en que la vorera sigui inferior a 2 metres i, per tant, no es pugui garantir la distància de seguretat entre usuaris i vianants, el consistori destinarà places d’aparcament per a aquesta finalitat. També es podrà ampliar la terrassa més enllà de la façana de l’establiment sempre i quan es garanteixi un pas lliure als portals de veïns de dos metres des de la darrera taula ocupada. Bars i restaurants també podran sol·licitar l’ocupació de places d’aparcament o parcs sempre que aquestes siguin confrontants al local i en cas que només s’hagi de creuar un únic carril de circulació.

El consistori ha avançat que les autoritzacions temporals que s’autoritzin per a les terrasses de bars i restaurants aniran acompanyades d’un reforç de la vigilància per part d’inspectors de via pública, de la Policia Local i Protecció Civil per garantir el compliment de les normes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari