TE Connectivity anuncia el tancament de la planta de Montcada

El comitè d’empresa ha rebut la notícia amb indignació un any després de l’últim ERO

Els treballadors de TE Connectivity a Montcada van fer mobilitzacions en assabentar-se de la presentació de l'ERO
Arxiu/David Perdigón
Fa un any els treballadors de TE Connectivity van fer mobilitzacions per evitar l'acomiadament de 100 persones. Ara han de fer front a l'anunci del tancament.

El comitè d'empresa de TE Connectivity, dedicada a la fabricació de sensors i altres elements per al sector de l'automoció, ha conegut aquest matí en una reunió amb direcció la intenció de la multinacional de tancar la planta de Montcada, tot just un any després de l'expedient de regulació d'ocupació que va deixar al carrer 92 persones. La notícia ha caigut com un gerro d'aigua freda entre la plantilla afectada, un total de 248 treballadors, que veuen amb preocupació el seu futur. Encara en estat de xoc, el president del comitè, Pedro Prieto (CCOO), ha explicat a laveu.cat l'argumentació que fa servir la multinacional per justificar el tancament: "Ens han dit que la situació actual del sector de l'automòbil, en plena crisi, obliga a clausurar aquesta fàbrica i a derivar l'activitat industrial a les plantes alemanyes, més grans i competitives". En els propers 7 dies s'ha de constituir la mesa de negociació, en què hi haurà representació de la direcció europea, i el 29 d'octubre començaran les negociacions. "La nostra intenció és iniciar mobilitzacions per revertir aquesta decisió i posa'ls-hi molt difícil el tancament de la planta", ha assenyalat Prieto, qui lamenta aquest nou cop al polígon montcadenc i al teixit industrial del país.

En conèixer la notícia, CCOO d’Indústria de Catalunya ha fet un comunicat en què critica la decisió de la multinacional perquè considera que no respon a causes objectives, ni té en compte el valor afegit de la fàbrica local i de la seva mà d'obra qualificada. Ara fa un any ja es va negociar un expedient a l’empresa, que va suposar la sortida de 94 persones. "L’acord assolit llavors preveia que no es plantejarien noves reestructuracions ni expedients durant tres anys, un compromís que ara la multinacional està incomplint flagrantment", diu CCOO. El sindicat demana a TE Connectivity que reconsideri aquesta decisió i lamenta la destrucció de teixit industrial i ocupació a la comarca del Vallès Occidental que comporten aquestes decisions de grups multinacionals, "que aprofiten la situació actual per tancar plantes i deslocalitzar produccions a d’altres països, sense oferir alternatives industrials ni d’ocupació".

Resposta institucional

També l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha fet constar “ràbia, indignació” en conèixer la notícia, atès que el compromís de l’empresa fa un any va ser el de dur a terme un pla de viabilitat i mantenir la producció. “Rebem aquesta decisió, que entenem del tot injustificada, amb profunda preocupació, per la constant pèrdua de teixit industrial i llocs de feina al municipi”, ha manifestat l’edil.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari