Tècnics municipals debaten a Montcada propostes de salut per al col·lectiu d’immigrants

Uns seixanta tècnics de Salut Pública han presentat els seus projectes relacionats amb el col.lectiu immigrant

Els tècnics municipals de Salut Pública han presentat aquest matí els seus projectes relacionats amb el col·lectiu immigrant, en el marc de la jornada ‘Salut i immigració, un repte per a l’administració local’, que ha organitzat l’Ajuntament a la Casa de la Vila. L’activitat s’adreçava als professionals que treballen en l’àmbit de la salut amb col·lectius de nouvinguts i a la jornada hi han participat prop de seixanta tècnics de municipis d’arreu de Catalunya. Les experiències que s’han endegat a Montcada sobre salut i immigració són, entre d’altres, la formació d’agents de salut o bé l’elaboració de material informatiu sobre els recursos sanitaris escrits en diversos idiomes. A la jornada d’avui també s’ha presentat als assistents el Pla Director de la Generalitat en l’àmbit de la salut.

La jornada tenia com a objectiu crear un espai d’intercanvi d’experiències entre els professionals que treballen en l’àmbit de la salut i intentar establir un marc d’actuacions que pugui ser comú a tots els municipis. En aquest sentit, a l’activitat s’han presentat els projectes de ciutats com Girona, Vic, Manresa i també experiències impulsades des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Associació CEPS, una entitat que col·labora amb la Regidoria de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. A l’acte d’inauguració ha participat Estanislau Alonso, assessor del Pla Director d’Immigració en l’àmbit de la salut de la Generalitat. Alonso ha fet una anàlisi de la situació actual del col·lectiu de nouvinguts en relació a l’àmbit sanitari i ha avançat que l’objectiu de cara als anys 2008 i 2009 és crear els governs territorials de salut i les taules d’immigració i salut. Els governs territorials són organismes que ja s’han implementat en algunes zones de Catalunya i són un òrgan de decisió en matèria sanitària on hi ha representants de la Generalitat, les administracions locals i les entitats.

La Regidoria de Salut Pública i Consum de Montcada ha organitzat la jornada per adquirir experiències que es puguin aplicar a nivell local. La tècnica local de Salut Raquel Renes ha explicat que al municipi s’han posat en marxa iniciatives com els agents locals de salut i l’edició de material específic per informar els immigrants sobre els recursos sanitaris. Tot plegat, amb el suport de la Regidoria d’Integració Social.

El projecte d’agents locals de salut es va engegar al 2002, quan una desena de persones d’origen marroquí i equatorià es van formar per donar informació als col·lectius d’immigrants sobre salut.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari