Actuació contra el barraquisme a la Vallençana Baixa

L’Ajuntament vol eliminar una quinzena de barraques ubicades al costat del torrent de la Vallençana

A la dreta de la imatge, l'alcalde i el regidor de la Policia Local, seguint l'actuació

La Policia Local i l’ADF La Serralada han dut a terme aquest matí una nova intervenció contra el barraquisme al Pla del Besòs, concretament, a la zona de Vallençana Baixa, davant de la Torre dels Frares. La intenció de l’Ajuntament era enderrocar la quinzena de barraques existents i així ho va notificar ahir als afectats. Finalment, però, només s’han pogut eliminar les tanques i el material acumulat a quatre parcel·les tancades, on no hi havia cap construcció, a l’espera que arribi la resolució judicial corresponent per fer efectiva la neteja de l’espai, entre la llera del riu i la carretera de la Roca.

“Malauradament, ens veiem obligats a fer aquestes actuacions per posar fre al barraquisme, ja que els assentaments creixen d’un dia per a l’altre, fruit de l’efecte crida i no ho podem permetre, tant per la degradació del territori com per les condicions de vida insalubres de les persones que hi ha aquí”, ha manifestat l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), tot reconeixent que l’Ajuntament no disposa de mitjans ni recursos per afrontar aquesta una problemàtica que no només és urbanística, sinó també social. L’edil ha seguit la intervenció acompanyat del regidor d’Urbanisme, Andreu Iruela (PSC); el regidor responsable de la Policia Local, David Zambrana (PP); la regidora d’Habitatge, Anabel Moreno (Vivim); la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez (PSC), i el regidor de Serveis Socials, Rafa Ruiz (Vivim).

Malauradament, ens veiem obligats a fer aquestes actuacions per posar fre al barraquisme, ja que els assentaments creixen d’un dia per a l’altre, fruit de l’efecte crida i no ho podem permetre

Bartolo Egea, alcalde

Al sector es calcula que hi viuen entre 15 i 20 persones la majoria de les quals no estan censades, segons ha manifestat Moreno. “Estem intentant trobar alguna solució habitacional per als casos més crítics, però no és gens fàcil”, ha explicat l’edil.

El regidor responsable de la Policia Local ha assenyalat que aquesta és la segona intervenció que el consistori fa en pocs mesos per frenar el barraquisme, després de la que es va dur a terme a la pollancreda del Besòs, a principi de març. “Els solars afectats pertanyen a tres propietaris diferents que han estat requerits i notificats sobre aquesta actuació”, ha explicat Zambrana. A l’espera que arribi la corresponent ordre judicial, el desallotjament i enderroc de les barraques encara trigarà uns dies.

Deixa un comentari