Adeu a la històrica pineda del passeig Jaume Primer

Les obres del soterrament obliguen a talar els arbres, que no poden ser trasplantats per la seva grandària i antiguitat

Aquest matí, els veïns del passeig Jaume I s’han despertat amb el soroll de la serra mecànica que ha començat a talar els arbres de la pineda del costat del pàrquing de l’ambulatori. Alguns vianants feien fotografies i vídeos amb el mòbil per captar la darrera imatge d’aquesta desena de pins que les obres del soterrament obliguen a eliminar. Fonts del departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, han assegurat que el trasplantament d’aquests arbres és inviable a causa de la seva grandària i antiguitat.

La desaparició d’aquesta històrica pineda, que formava part del paisatge urbà des del segle passat, ha causat un sentiment agredolç entre els veïns del sector, contents que se soterrin les vies, però tristos per perdre un paisatge que els ha acompanyat tota la vida.

“He tingut una sensació estranya en sentir la serra mecànica i comprovar que estaven talant els arbres que he vist des de petita”, ha dit la veïna Loreto Gutiérrez, que ha sentit la necessitat de fer una última fotografia de la pineda. Miguel Granado, que regenta la fruiteria que hi ha just al davant, fa 42 anys que viu al barri i veu amb tristesa la desaparició del paisatge que ha vist tot aquest temps des de la seva botiga. “És un peatge molt car el que haurem de pagar tots els veïns fins que el soterrament de les vies sigui una realitat”, ha dit. Un altre veí del sector, Francisco Sánchez, entén que el soterrament de l’R2 “és un bé per al poble”, però lamenta que s’hagin de talar uns arbres “tan formosos i antics”.

Segons aquesta foto de 1970, feta quan començaven les obres del nou ambulatori, la pineda encara no existia (Arxiu/Josep Capella)
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari