Aprovat el projecte per obrir a la ciutadania la riba esquerra del riu Ripoll

Ara, l’Ajuntament haurà de buscar finançament per a una actuació valorada en més de 5 milions d’euros

Obrir a la ciutadania la riba esquerra del riu Ripoll, connectar els barris i renaturalitzar la llera per afavorir la biodiversitat són els objectius del projecte que va aprovar ahir el Ple Municipal de forma inicial. A partir d’ara, l’Ajuntament haurà de buscar vies de finançament per sufragar els més de 5 milions d’euros que costa la intervenció.

El projecte preveu donar continuïtat al carril bici que ve pel marge esquerre del riu i que, actualment, queda interromput a l’alçada del pont de La Ferreria.

L’actuació afecta el tram comprès entre la façana de les naus industrials del carrer Can Tapiola i la llera, i entre el pont del riu i la carretera C-17, estenent-se per sota del pas inferior de la C-17, el talús oest de la línia de ferrocarril R3 i el marge del riu Ripoll, per davant del parc Salvador Allende, fins a connectar amb la rambla dels Països Catalans. El projecte preveu donar continuïtat al carril bici que ve pel marge esquerre del riu, des del nord-oest, i que actualment queda interromput a l’alçada del pont de La Ferreria.

El president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), va destacar els beneficis mediambientals del projecte, que permetrà crear espais verds i reforestar la riba, i ahora disposar de nous parcs, jardins i una zona recreativa. “És un projecte ambiciós que també millorarà la connexió entre barris i incentivarà l’ús del transport no motoritzat”, va remarcar Iruela.

És un projecte ambiciós que també millorarà la connexió entre barris i incentivarà l’ús del transport no motoritzat

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial

Els grups d’ECP i ERC van manifestar el seu suport a un projecte que van iniciar ells mateixos en l’anterior mandat. A banda de destacar els beneficis mediambientals i de connectivitat que suposarà l’actuació, la portaveu d’ECP, Laura Campos, va defensar “l’aprofitament per al gaudi de la ciutadania d’uns terrenys que van ser expropiats per part de l’Ajuntament amb un cost de 24 milions d’euros” i va vincular el projecte a la futura reforma del parc Salvador Allende. El portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, va exposar altres virtuts de la intervenció, “que posarà fi al desbordament del torrent de Mas Duran quan plou, culminarà la xarxa ciclable del riu Ripoll i evitarà que el parc Salvador Allende sigui un cul-de-sac”.

Vivim Montcada i el PP –que formen part del govern en coalició amb el PSC– també van votar a favor del projecte, que només va comptar amb el vot negatiu de Vox, el portaveu del qual, Santiago Hernández, va posar en dubte la viabilitat del projecte i el seu cost, que preferiria destinar a asfaltar els carrers del municipi “que estan fets un fàstic”, va dir.

Deixa un comentari