El sistema Ter-Llobregat passarà a la fase d’alerta per sequera la setmana vinent

La relaxació de les restriccions permetrà disposar d’una dotació d’aigua de 250 litres per habitant i dia

Es poden reomplir piscines públiques i privades, sempre que tinguin un sistema de recirculació de l'aigua
Ara.cat

El govern en funcions de la Generalitat ha anunciat que l’última setmana de juny el sistema Ter-Llobregat passarà de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta, després que les pluges del darrer mes hagin augmentat les reserves dels pantans, que ara estan al 38,5%. El canvi suposa la reducció de les restriccions en 202 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre els quals es troba Montcada i Reixac.

La situació d’alerta permetrà disposar d’una dotació d’aigua de 250 litres per habitant i dia. S’aixeca la prohibició d’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic i privat –aquest últim només es podrà fer dos dies cada setmana–, sense superar un volum de 450m3/hectàrea/mes. També es permet la neteja pública de carrers amb mànegues d’aigua amb el mínim de consum possible i prioritzant l’ús d’aigua regenerada. D’altra banda, continua vigent la impossibilitat d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials, excepte els que facin de suport de vida aquàtica. La reducció de la dotació de reg agrícola passa del 40 % de la fase d’excepcionalitat al 25% en la d’alerta. Pel que fa als usos ramaders, la limitació es relaxa del 30% al 10% i, en els industrials, del 15 a 5%.

Piscines

En la fase d’alerta, es poden omplir i reomplir totes les piscines–públiques o privades, d’accés col·lectiu o individual–, sempre que disposin de sistemes de recirculació d’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària amb l’objectiu de reposar les pèrdues per evaporació. També es pot fer el primer ompliment dels equipaments de nova construcció i dels que han sofert una rehabilitació. En els centres educatius, es pot fer ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.


Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari