L’escola bressol de Can Sant Joan no estarà enllestida per a l’inici del proper curs

L’augment del 24% del preu constructiu deixa deserta la licitació de les obres

El projecte executiu de la nova escola bressol municipal El Viver, que s’ha de construir al barri de Can Sant Joan, s’haurà de tornar a licitar amb un nou import que pujarà fins a poc més de dos milions d’euros. La inflació que afecta als preus de construcció ha encarit el preu final un 24% més. Aquests canvis obligaran a posposar l’estrena del futur equipament, previst a l’inici del proper curs. El ple d’aquest dijous ha aprovat de forma unànim la revisió de preus.

La primera licitació, que es va aprovar al Ple de juliol amb un import de 1,64 milions, va quedar deserta ja que no es van rebre ofertes per part de cap empresa. La regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), confia que amb l’actualització de preus s’agiliti el procés de contractació. Per la seva banda, l’alcadessa, Laura Campos (ECP), va reconèixer que “sabíem que anàvem amb el temps molt just i que qualsevol imprevist afectaria els terminis fixats”. “Ara –ha afegit–  esperem que la revisió sigui suficient i que es pugui fer realitat el més aviat possible“.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va lamentar l’endarreriment que genera la necessitat de tornar a licitar aquest projecte a causa del context econòmic actual: “Ens sap greu perquè perdem diners i temps, però el nostre compromís de fer realitat aquesta escola bressol continua sent ferm i esperem poder aprovar el nou expedient de licitació en el proper Ple de novembre”. Per la seva part, l’alcaldessa, Laura Campos, va explicar que és urgent que el barri de Can Sant Joan tingui una nova escola bressol que solucioni les mancances de l’actual i es va mostrar confiada que aquesta actualització del preu “sigui suficient per fer l’adjudicació i que es pugui començar a construir el més aviat possible”.

Característiques
Aquest projecte ha estat redactat per la Direcció de Serveis de l’Espai Públic, Projectes i Obres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en coordinació amb les regidories d’Educació i d’Obres i Projectes de l’Ajuntament, tenint també en compte les aportacions de les actuals direccions de l’escola El Viver i de l’escola bressol de Can Sant Joan. L’Ajuntament avançarà els diners per a la construcció del nou equipament i s’encarrega de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte, així com de la direcció de les obres. Posteriorment, la Generalitat farà una aportació econòmica que havia de ser d’1,48 milions d’euros amb el preu original, i que encara s’ha de determinar amb l’actualització. El futur centre infantil, actualment situat en els baixos d’un edifici al carrer Font, quedarà integrat dins de l’Institut Escola El Viver, esdevenint així el primer complex educatiu públic de 0 a 16 anys a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, la seva construcció serà totalment sostenible ja que es farà amb fusta.

Deixa un comentari