La Casa de les Aigües estrena la Torre de l’Aigua amb un nou mirador i vistes al riu

L’espai rehabilitat es convertirà en el futur centre d’interpretació del complex industrial modernista

El regidor d'Urbanisme, Andreu Iruela, parlant, amb l'alcalde Bartolo Egea i el representant de Cultura de la Generalitat, Andreu Felip
Laura Grau

Aquest migdia s’ha inaugurat la Torre de l’Aigua, l’últim element de la Casa de les Aigües que quedava per reformar des que va començar la restauració d’aquest complex industrial modernista l’any 1999. Els treballs han permès solventar els problemes estructurals que presentava la torre per garantir-ne la conservació. També s’ha reformat l’edificació inferior per tal de convertir-la, en un futur, en el centre d’interpretació de la Casa de les Aigües, que disposarà de recursos interactius i immersius.

L’actuació ha permès crear a la part de dalt una terrassa amb vistes al Besòs i a la Serralada de Marina, a la qual es podrà accedir quan s’organitzin visites guiades al complex. La intervenció ha costat 231.000 euros, finançats per la Diputació de Barcelona (100.000 euros), l’Ajuntament (84.000 euros) i la Generalitat de Catalunya (47.000 euros).

Vistes del riu, des de la terrassa de la Torre de l’Aigua

“La ciutadania de Montcada i Reixac i tothom que ve a visitar aquest edifici emblemàtic podrà gaudir encara més de la joia del patrimoni modernista industrial”, ha expressat l’alcalde, Bartolo Egea, durant els parlaments inaugurals, que s’han fet al final de la visita teatralitzada al recinte. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela, ha destacat la importància de conservar el patrimoni “perquè és una part essencial de la nostra identitat com a poble”. El director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Andreu Felip, ha felicitat l’ajuntament per “posar en valor el patrimoni local i divulgar-lo”.

Públic assistent a la inauguració de la Torre de l’Aigua

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari