L’Ajuntament es planteja estendre el dia sense cotxes a altres indrets del municipi

La Regidoria de Mobilitat va fer una prova pilota dissabte passat a la rambla dels Països Catalans coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament va organitzar el passat cap de setmana diverses iniciatives. Dissabte, la Regidoria de Mobilitat va dur a terme un dia sense cotxes a la rambla dels Països Catalans amb l’objectiu de promoure més espais per als vianants i potenciar l’ús de mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta. “És una prova pilot. La nostra idea és anar en aquesta línia i estendre aquesta iniciativa a altres barris del municipi si la resposta de la ciutadania és positiva”, ha comentat el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), qui ha subratllat la importància d’impulsar zones d’exclusió dels cotxes per millorar el medi ambient.

És una prova pilot. La nostra idea és anar en aquesta línia i estendre aquesta iniciativa a altres barris del municipi si la resposta de la ciutadania és positiva

Andrés Iruela, president de l’Àrea Territorial

La festa del dia sense cotxes va incloure diverses activitats per fomentar la mobilitat sostenible com un circuit d’educació viària per a la canalla, organitzat per la Policia Local. També hi va haver un espai per a les activitats esportives, amb una exhibició de kickboxing del gimnàs Zona de Combate, una mostra de karate per part del Dojo Shi-kan i una sessió de zumba a càrrec d’Àngel Peramos, monitor del Centre Cívic l’Alzina.

El comerç local també hi va participar en la iniciativa, amb una jornada de ‘Botiga al carrer‘, oferint els seus productes a la rambla dels Països Catalans. Entre les paradetes hi havia diverses entitats socials del municipi com Sin teta hay paraíso, promovent la pròxima edició de la Pink Run, i el projecte Vestits Vermells contra la violència de gènere.

Deixa un comentari