L’Ajuntament inaugura aquest divendres la remodelació del parc del Turó Blau de Can Cuiàs

L’acte tindrà lloc a les 19.30 h

El parc del Turó Blau es troba al barri de Can Cuiàs
Pilar Abián

L‘Ajuntament inaugura aquest divendres (19.30 h) la remodelació del parc del Turó Blau de Can Cuiàs. Les obres, que van començar el passat 2 d’octubre, han estat executades per l’empresa Ambitec per un import de 840.000 euros, finançats pel consistori i la Diputació de Barcelona. L’actuació s’ha realitzat per fases per tal de garantir sempre l’accés al centre cívic, als equipaments esportius i al centre comercial.

El projecte ha millorat el drenatge del parc amb la incorporació d’un sistema més respectuós amb el cicle natural de l’aigua, ha incrementat la cobertura vegetal, amb arbres de fulla caduca per garantir el sol durant l’hivern, i ha integrat l’espai els equipaments esportius existents. D’altra banda, s’ha eliminat parcialment el muret que separa el parc de la zona esportiva per afavorir la connectivitat i la seva integració. Davant de la pista de minibàsquet, s’han instal·lat tres pèrgoles i s’ha creat una zona de jocs pintats a terra, que amplien l’oferta de jocs infantils. També s’ha ampliat l’oferta d’equipament esportiu amb la creació d’una zona de cautxú amb quatre carrils per córrer, la instal·lació d’una àrea de cal·listènia, dues taules de futtoc i tres de ping-pong.

El parc del Turó Blau és el punt de trobada del veïnat de Can Cuiàs
Jesús Sales

El projecte ha permès actualitzar les dues àrees de jocs infantils, que s’han fet més inclusives. L’àrea de joc dels infants d’1 a 6 anys és un recorregut sobre un paviment de cautxú, on hi ha volums en 3D i jocs inclusius: un panell musical xilòfon, un carrusel i una molla, limitada per una tanca perimetral. L’àrea de joc de 3 a 12 anys està integrada per un gronxador, una estructura amb tobogan i un circuit de cordes, xarxes i troncs.

La instal·lació d’enllumenat públic s’ha actualitzat i s’ha millorat la seva eficiència energètica amb la instal·lació de fanals de LEDs. Complementen la nova urbanització nous bancs, papereres, una font i un quiosc-magatzem per al Club de Petanca.

Deixa un comentari