L’AV de Can Sant Joan trasllada a l’ACA els seus dubtes sobre l’extracció d’aigua del Rec Comtal per abastir Barcelona

L’entitat demana que es faci un estudi per saber com afectaria la rebaixa del cabal al canal mil·lenari

L'AV de Can Sant Joan ha mostrat la seva preocupació sobre el futur del Rec Comtal
Arxiu/Premsa Ajuntament

La Taula Comunitària del Rec Comtal, formada per diverses entitats i l’Ajuntament, es va reunir el 9 de maig amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per conèixer les intervencions previstes per extreure aigua del Rec Comtal amb l’objectiu d’abastir Barcelona davant la situació de sequera excepcional. En representació de la Taula, hi van assistir l’associació La Horda, SOS Vallès i l’AV Can Sant Joan.

Segons l’entitat veïnal, l’ACA està valorant la quantitat d’aigua que es desviaria del canal mil·lenari, quin seria el seu cabal i en quin punt es farà la presa d’aigua. L’AV prefereix que s’agafi a la primera resclosa situada a l’entrada de Vallbona “per on ja surt l’aigua que el canal no pot absorbir, garantint així la seva subsistència”, assegura l’AV en un comunicat, on demana que es faci un estudi per saber, tram a tram, com afectaria la rebaixa del cabal a la séquia.

D’altra banda, l’AV ha mostrat la seva preocupació sobre “la concessió d’un bé públic com l’aigua a una empresa privada –Agbar executarà el projecte– i com es controlarà el cabal del Rec i el que es destinarà al consum de boca”. També ha manifestat els seus dubtes sobre quines compensacions obtindrà Montcada i Reixac per aquesta concessió i quin serà el futur de la Ponderosa, el darrer hort urbà de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari