Més places de zona taronja al centre per promoure la rotació de vehicles

La mesura afecta 18 places que fins ara eren de lliure aparcament

Places taronges a l'avinguda de la Ribera, entre el pont de la Roca i el carrer Rocamora
Mario Azañedo

L’Ajuntament ha transformat vuit places de l’avinguda de la Ribera –entre el pont de la Roca i el carrer Vilanova– de zona lliure a zona taronja amb l’objectiu de promoure la rotació de vehicles. La mesura també s’aplicarà al carrer Bonavista, on hi ha una desena d’aparcaments afectats. La senyalització i pintura del vial es farà a partir de dilluns.

L’objectiu d’aquesta actuació respon a la necessitat de garantir la mobilitat de vehicles en un sector cèntric i proper a carrers comercials i acabar amb l’ús de l’espai públic que fan algunes empreses, segons ha indicat el president de l’Àrea Territorial i regidor de Mobilitat, Andreu Iruela (PSC). “Hi ha tallers que aparquen vehicles al carrer i impedeixen la rotació, en perjudici de la resta de veïns”, ha assenyalat l’edil. Aquesta praxi no es pot sancionar mentre el vehicle no estigui al carrer més de 15 dies seguits. És a partir d’aquell moment quan es pot obrir un expedient sancionador.

Les places del carrer Bonavista es començaran a pintar dilluns
Mario Azañedo

Crítiques

La mesura ha estat criticada per l’AV Montcada Centre i per Montcada Centre Comerç a través de les xarxes socials, entenent que no és el moment d’aplicar-la davant la manca d’aparcament que hi ha al sector.

Iruela, però, ha indicat que l’actuació precisament respon a les queixes veïnals expressades a les reunions informatives sobre el soterrament de l’R2, en demanda de garantir la rotació de vehicles.

Deixa un comentari