Montcada i Reixac entrarà en la fase d’excepcionalitat per sequera a partir de dilluns

La Generalitat va anunciar ahir la desescalada a 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, després de les pluges de les últimes setmanes

El cabal del Besòs va augmentar considerablement a causa de la pluja
Mario Azañedo

A partir del pròxim dilluns, els 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat, entre els quals hi ha Montcada i Reixac, passaran de la fase d’emergència a la d’excepcionalitat per sequera. Així ho va anunciar ahir el Govern de la Generalitat, qui ha pres la decisió després de l’últim episodi de pluges que ha fet augmentar fins al 25’4% la capacitat dels embassaments de les conques internes.

Aquest canvi afecta un total de 6 milions de persones, la majoria de l’Àrea de Barcelona, que podran utilitzar 230 litres cada dia –en emergència eren 200–, incloent activitats econòmiques i comercials. D’altra banda, en el sector de l’agricultura la reducció de la dotació d’aigua passa del 80 a 40%; en ramaderia, del 50 al 30% i, en la indústria, del 25 al 15%. Pel que fa a les piscines, es permet l’ompliment i reompliments de les piscines d’ús públic i municipals i es manté la prohibició en les piscines privades d’ús individual o unifamiliar sense sistemes de recirculació d’aigua.

En la fase d’emergència, hi ha previst que estiguin obertes el 50% de les fonts públiques –ara estan tancades el 75%. Segons fonts del Govern, les reserves d’aigua estan assegurades, com a mínim fins a finals d’any.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari