Montcada recupera la setmana de la mobilitat amb un dia sense cotxes i una pedalada popular

L’Ajuntament recupera activitats vinculades amb aquesta celebració que es concentraran durant el cap de setmana del 16 i el 17 de setembre.

Participants a la darrera bicicletada popular celebrada l'any 2019
Rafa Jiménez

Amb el tema ‘Eficiència energètica’ i el lema ‘Combina i mou-te!’, Montcada i Reixac viurà la setmana de la mobilitat d’enguany amb un seguit d’activitats aquest cap de setmana. Aquest dissabte, el Pla d’en Coll tindrà un ‘Dia sense cotxes’ a la rambla dels Països Catalans i al Camí de la Font Freda, i diumenge les bicicletes seran les protagonistes a la 40a edició de la Bicicletada Popular, que a partir d’ara organitzarà l’Ajuntament en col·laboració amb l’AV Montcada Nova.

El president de l’Àrea Territorial i Mobilitat, Andreu Iruela, ha destacat que Montcada i Reixac té el compromís de “continuar promovent i participant en totes aquelles iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible, l’ús de la bicicleta i el transport públic amb l’objectiu de contribuir activament en la construcció d’una ciutat més sostenible”.

A la bicicletada es podran fer dos recorreguts, de 10 i 14 quilòmetres, que sortiran aquest diumenge des de la plaça de l’Església a les 9.30 h. Les inscripcions estan obertes fins al divendres

Bicicletada Popular

L’Ajuntament assumeix enguany, en col·laboració amb l’Associació de Veïns Montcada-Nova i Pla d’en Coll, l’organització d’aquest prova popular que arriba a la seva 40a edició, i que no se celebra des de l’any 2019 –al 2020, es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia. Es podran fer dos recorreguts, de 10 i 14 quilòmetres, que sortiran des de la plaça de l’Església a les 9.30 h (la convocatòria, mitja hora abans). Els participants faran un circuit urbà, asfaltat, entre diferents barris del municipi. Les inscripcions estan obertes fins al dia 15 i les primeres 250 primeres inscripcions rebran com a regal una bici-eina.

Dia sense cotxes

El dia 16, els dos sentits de circulació de la rambla dels Països Catalans –des del carrer Carrerada fins a la plaça d’Espanya- i del Camí de la Font Freda –des de la Rambla dels Països Catalans fins al carrer Girona- estaran tallats al trànsit, de 10 a 20 h, amb l’objectiu d’organitzar activitats per fomentar la mobilitat sostenible.

Els més petits gaudiran d’un circuit d’educació vial per a bicis Arxiu

De 10 a 13 h, s’instal·larà una tarima a l’alçada de la rotonda de la plaça d’Espanya amb un programa d’activitats que inclourà una exhibició de kick boxing a càrrec del gimnàs Zona de Combate (10 h); una classe de Functional Training que impartirà el centre Salut Activa (12 h), una sessió de zumba per part d’Ángel Peramos, monitor del centre cívic l’Alzina, i una exhibició de karate per part del Dojo Shi-Kan (13 h).

Davant del pavelló Miquel Poblet, també s’ubicacarà un circuit d’educació viària, de 10.30 a 13.30 h, que anirà a càrrec de la Policia Local. Les persones que hi vulguin participar hauran de portar la seva pròpia bicicleta i el seu casc. 

L’estacionament en els trams afectats a la rambla dels Països Catalans i al Camí de la Font Freda estarà prohibit entre les 6 i les 21h i durant tot aquest temps es podrà estacionar al Recinte Firal (antigues pistes d’atletisme).

A més, es farà una jornada de ‘Botiga al carrer’, de 10 a 14h, amb la presència d’alguns establiments locals que oferiran els seus productes a la rambla dels Països Catalans.
Deixa un comentari