Raquel Sánchez: ‘Farem inversions a Montcada per valor de 850 milions d’euros’

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, repassa les actuacions previstes en una visita llampec a la localitat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la socialista Raquel Sánchez, i el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, han passat aquest matí per Montcada i Reixac en una breu visita que ha durat poc més d’una hora i que ha inclòs una reunió amb l’alcalde, Bartolo Egea, i el president de l’Àrea Territorial i Mobilitat, Andreu Iruela –ambdós del PSC–, una trobada amb dos representants de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) i una compareixença de premsa. Els principals grups a l’oposició, ECP i ERC, no han assistit a la recepció en senyal de protesta per com s’ha organitzat la visita de la ministra.

Sánchez ha volgut posar en valor la inversió que el Ministeri i Adif tenen previst fer en breu al municipi, anunciant projectes com les remodelacions de les estacions de Montcada Bifurcació i de Mas Rampinyo i la dotació d’1,2 milions d’euros per a la construcció de 32 habitatges protegits a la Rasa.

“Més enllà del soterrament de l’R2, que es troba ja en la recta final d’adjudicació, tenim previst altres actuacions que en total sumen aproximadament 850 milions d’euros

Sánchez i Egea han conversat abans de comparèixer en roda de premsa Pilar Abián

“Més enllà del soterrament de l’R2, que es troba ja en la recta final d’adjudicació, tenim previst altres actuacions que en total sumen aproximadament 850 milions d’euros”, ha emfatitzat la ministra. El conveni per remodelar l’estació de Mas Rampinyo s’ha signat avui mateix i inclou, a més d’adequar l’edifici existent, arranjar les andanes i un pas soterrat segregat per a viatgers i vianants. Les obres costaran al voltant de 4 milions d’euros i, segons la ministra, es podrien adjudicar abans de final d’any.

A l’estació de Bifurcació, el projecte previst està en fase de redacció i la seva execució costarà prop de 60 milions d’euros.

El nou equip de govern ha rebut la ministra al carrer Major Pilar Abián

Desdoblament de l’R3

Un altre projecte ferroviari que afecta el municipi, el del desdoblament de l’R3 entre l’estació de Bifurcació i la de Mollet-Santa Rosa, també ha estat notícia aquests dies arran l’adjudicació per part del Ministeri de la redacció del corresponent estudi informatiu per un import d’1,3 milions d’euros. Aquest informe serà clau per determinar si es mantindrà l’actual traçat de la línia per Mas Rampinyo o caldrà variar-lo per encabir una segona via.

El desdoblament respon a una reivindicació històrica de Montcada

Bartolo Egea, alcalde

“És una excel·lent notícia per al municipi, ja que el desdoblament respon a una reivindicació històrica de la localitat”, ha dit Egea, tot afegint que la intervenció serà complexa, però complirà amb un doble objectiu, aconseguir la integració urbana del ferrocarril i millorar el servei de la línia. La ministra no ha aportat cap més informació al respecte argumentant que el projecte seria presentat al migdia a Mollet.

Deixa un comentari