Adif comença a preparar la construcció d’un mur de contenció a l’avinguda de la Unitat

Una part de la vorera que toca al talús ha quedat tancada al pas de vianants

Tram de la vorera de l'avinguda de la Unitat que ha quedat tancada al públic per fer la intervenció al talús
Pilar Abián
La vegetació que hi havia al talús està sent retirada

Amb motiu de les obres de remodelació de l’estació de Can Sant Joan, Adif aprofitarà una part del talús que hi ha a l’avinguda de la Unitat –que separa l’espai públic de les línies de tren R4, R8 i R12– com a zona d’emmagatzematge de material. Es tracta del tram de l’avinguda que hi ha des de l’alçada del barri de la Ribera fins a la rotonda per accedir al pont que creua sobre el parc de les Aigües. La vorera que toca al talús ha quedat tancada al pas de vianants mentre es fan els treballs que consistiran a aixecar un mur de contenció que, en el seu punt més alt, tindrà una alçada màxima de 6 metres.

A causa de la intervenció es perden una desena d’aparcaments, tot i que un cop finalitzin les obres, l’Ajuntament sol·licitarà a ADIF una cessió de l’espai, d’uns tres metres d’amplada, per poder crear places en bateria.

A banda d’aquest talús, Adif disposa d’altres espais al municipi on dipositar el material per fer les obres, com ara la mateixa estació de Can Sant Joan; al costat de la platja de vies a tocar de la cimentera –entrant des de la C-17; als terrenys de l’estació de Mas Rampinyo i al solar de l’antiga fàbrica Intorsa, a la Ribera.

Talús del carrer Bifurcació

La intervenció que està fent Adif a l’avinguda de la Unitat no té relació amb la que té previst fer l’Ajuntament al mateix talús, però en el tram que separa el carrer Bifurcació de la platja de vies de l’estació de Can Sant Joan. El projecte es va aprovar al Ple de febrer i està pendent d’adjudicació. Aquesta actuació implica reduir l’esmentat talús guanyant espai per a la via pública, cosa que permetrà crear una vorera àmplia i noves places d’aparcament, passant de les 51 places actuals a les 77 per a cotxe i diversos estacionaments per a motos.

El projecte, pressupostat en gairebé 850.000 euros, l’ha redactat el Servei de Projectes, Obres i Mobilitat municipal i s’executarà en un termini de vuit mesos, un cop estigui adjudicada.

Deixa un comentari