Adif traslladarà al Ministeri de Transports la proposta local de desdoblament de l’R3

Una delegació local s’entrevista amb el president de l’Administrador d’Infraestructures per tractar els diferents projectes que afecten el municipi

Estació de l'R3 a Mas Rampinyo
Berta Barcons
La reunió de la delegació local amb el president d'Adif es va fer a Madrid

El president d’Adif, Ángel Contreras, s’ha compromès a traslladar al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible la proposta de desdoblament de la línia R3 que defensa l’Ajuntament. La demanda la va recollir el passat dijous de mans de l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), i del president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), que es van traslladar a Madrid acompanyats de la responsable tècnic del departament, Marta Bunyesch. A la reunió es van tractar diferents projectes que afecten el municipi, com ara el soterrament de l’R2, la redacció de l’estudi per desdoblar l’R3, la remodelació de l’estació de Can Sant Joan i les obres de millora de les andanes de l’estació de Mas Rampinyo.

Respecte a l’R3, la delegació municipal va comunicar a Contreras la petició d’incorporar una quarta opció al llistat propostes que està avaluant l’equip encarregat de fer l’estudi informatiu del projecte de desdoblament. Concretament, la que planteja la Plataforma en defensa del Transport Públic (PTP) i Fem Vallès que compta amb el vistiplau de l’Ajuntament i que implica reconvertir l’actual calçada de la C-17 en el nou corredor ferroviari del municipi.

Aquesta alternativa, a més de resoldre la manca d’espai que hi ha actualment per incorporar una segona via a la zona de l’estació de Sant Joan de les Abadesses, al túnel i al pas sobre el pont el Ripoll, evitaria que el traçat de la línia passi pel barri de Mas Rampinyo. D’aquesta manera es guanyarien les quatre hectàrees que ara ocupen les vies per a espai públic.

Estació de Can Sant Joan

Una altra de les actuacions que es van tractar amb el president d’Adif va ser la de la remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació (R3-R4-R7), que s’ha d’iniciar aquesta setmana. El projecte té com a objectiu millorar-ne l’accessibilitat, ampliar les andanes i reconfigurar la platja de vies. Vinculada a aquesta intervenció, Adif ha arribat a un acord amb l’Ajuntament per urbanitzar la plaça de la Pedra creant un estacionament per a 100 places per a cotxes i motos just davant de l’estació. Els detalls sobre aquesta intervenció s’explicaran en una reunió informativa dimecres, al Kursaal (17.30 h).

Dimecres es farà al Kursaal una reunió informativa sobre les obres de remodelació de l’estació de Can Sant Joan

Durant la trobada també es va anunciar que la licitació per fer les obres de millora de les andanes de l’estació de Montcada-Ripollet, on es construirà un pas soterrani de ciutat, es farà ben aviat.

L’alcalde ha fet una valoració positiva de la reunió amb el president d’Adif, que ocupa el càrrec des del mes de desembre. “Ha estat una trobada molt interessant en què s’ha posat de manifest la gran inversió que Adif realitzarà al nostre municipi en els anys vinents”, ha manifestat l’edil.

Deixa un comentari