L’Ajuntament aconsegueix la cessió temporal dels terrenys de l’antiga Intorsa per fer un aparcament

L’acord amb la propietat s’ha fet inicialment per dos anys amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més

En la imatge, senyalitzat en vermell, l'espai que es destinarà a estacionament i per a emmagatzemar material per a les obres de remodelació de l'estació de Can Sant Joan
RMDrones

L’Ajuntament ha acordat amb l’empresa Cevasa, propietària dels terrenys ubicats a la Ribera, on estava situada l’antiga empresa Intorsa, la cessió dels terrenys per un període de dos anys, ampliable a dos més, per ubicar 134 places d’estacionament. D’aquesta manera, el solar de més de 7.000 m2 ubicat entre els carrers Horts, Aigües, avinguda de la Ribera i el parc de les Aigües, ajudarà a pal·liar la supressió de places motivades per les obres del soterrament de l’R2. Abans d’obrir-se al públic, l’espai serà condicionat.

“El consistori ha dissenyat tot un pla de bosses d’estacionament ubicades a diferents punts del municipi per tal que el veïnat pugui estacionar mentre duri l’actuació, ha assenyalat el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC).

Plànol facilitat pet l’Ajuntament on es mostra com s’ocuparà l’espai

Espai de magatzem

En aquest mateix terreny l’Ajuntament també ha acordat per mitjà d’un altre conveni de col·laboració amb la UTE Montcada, responsable de la remodelació de l’estació Montcada-Bifurcació, la cessió d’una part d’aquesta zona (4.180 m2) per destinar-la a magatzem de material d’obres i zona d’instal·lacions auxiliars de l’empresa constructora. Aquesta pastilla de terreny està ubicada a la confluència dels carrers Horts i avinguda de la Ribera.

El consistori ha pactat amb la UTE aquest espai a canvi d’alliberar la plaça de la Pedra com a espai de treball durant les obres de l’estació i destinar-la a estacionament per al veïnat. La previsió és que aquest aparcament, per a 101 vehicles i 20 motos, pugui estar urbanitzat abans que finalitzi l’any.

Entrada a l’estació de Can Sant Joan, que serà remodelada en el termini de tres anys
Arxiu/ La Veu

“Els canvis d’espai per emmagatzemar el material d’obra de l’estació Montcada-Bifurcació beneficien directament al barri de Can Sant Joan, ja que l’accés dels camions i vehicles d’obra a la zona de treball de l’estació i a la platja de vies s’ubica a la zona del pont aeri amb l’avinguda de la Unitat i evitarà que el trànsit constant de camions passi pel carrer Bifurcació, ha indicat Iruela.

Un cop finalitzi la remodelació de l’estació, els terrenys ocupats pel material d’obra passaran al consistori i serviran, temporalment, per crear més places d’estacionament, arribant a les 330.

Deixa un comentari