L’Ajuntament crearà més de 800 aparcaments per pal·liar la pèrdua de places durant les obres del soterrament

S’ubicaran en quatre espais: als terrenys de l’antiga Intorsa i Valentine, la plaça de la Pedra i les pistes del Pla d’en Coll

Aparcaments anul·lats temporalment al carrer Duc de Tetuan
Sílvia Alquézar

La falta d’aparcament és una de les principals afectacions de les obres de soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi. L’Ajuntament ha calculat que es perdran un total de 411 places entre Can Sant Joan i Montcada Centre. Per pal·liar aquesta situació, el consistori adequarà quatre espais que podran acollir més de 800 estacionaments alternatius.

Un d’aquests aparcaments s’habilitarà als terrenys de l’antiga fàbrica Intorsa, al barri de la Ribera. En un primer moment, aquesta parcel·la acollirà 134 llocs disponibles i una zona d’emmagatzematge de material d’Adif per a les obres de remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació. Una vegada que hagin finalitzat aquests treballs, d’aquí a dos anys, el nombre de places s’ampliarà fins a 330.

La plaça de la Pedra de Can Sant Joan esdevindrà un altre dels nous espais d’aparcament. El consistori ha sol·licitat a Adif que comenci per aquesta actuació, inclosa en el projecte de transformació de l’estació, per tal de solucionar la pèrdua d’aparcaments. Així, aquest sector comptarà amb 90 estacionaments per a vehicles i 20 per a motos.

El consistori també està negociant amb Adif la ubicació de 184 places més als terrenys de l’antiga fàbrica Valentine. La quarta zona d’aparcament s’ubicarà a les antigues pistes d’atletisme, al Pla d’en Coll, amb capacitat per a 300 vehicles. L’espai estarà disponible després de la Festa Major de Montcada.

Arbrat afectat

Els treballs també afectaran a una part important de l’arbrat ubicat al llarg dels quatre quilometres de soterrament de les vies. Segons fonts municipals, hi haurà 300 exemplars afectats, dels quals només es podran salvar prop d’una vuitantena.

Etiquetes:

Una resposta a “L’Ajuntament crearà més de 800 aparcaments per pal·liar la pèrdua de places durant les obres del soterrament”

  1. José Lopez José Lopez ha dit:

    Me pregunto porque no se ha continuado con el sistema “en mina”que se utilizaraen bifurca y hasta llegar a la Valentine.Nos hubieramos ahorrado tiempo ,dinero y molestias,ademas de mantener todos los arboles.
    Me gustaria que alguien con conocimiento me saque de dudas.

Deixa un comentari