Un parc més accessible i amb espais de jocs inclusius

L’Ajuntament fa la inauguració oficial del parc del Turó Blau sense la presència de l’AV

El parc és el principal punt de trobada del barri
Pilar Abián
L'alcalde, durant el seu parlament, acompanyat d'altres regidors del govern i de l'oposició, així com dels tècnics que han dirigit l'obra

Després de vuit mesos d’obres, l’Ajuntament va inaugurar ahir oficialment la remodelació del parc del Turó Blau, a Can Cuiàs. La intervenció ha costat 840.000 euros, finançats pel consistori (48%) i la Diputació de Barcelona (52%). El projecte es va aprovar l’abril del 2022 i ha trigat dos anys a fer-se realitat. Per al president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), el resultat ha estat més que satisfactori. “És un parc molt complet i sincerament, crec que, ara per ara, és el millor parc del municipi“, ha dit, tot destacant que es tracta d’un espai accessible, amb zones de joc inclusives i adaptades per a cada edat, espais per a la pràctica esportiva i d’activitats lúdiques i confortable des del punt de vista d’estada.

L’arbrat que s’ha plantat i que anirà creixent en els mesos vinents és de fulla caduca, de manera que a l’estiu proporcionarà ombra i a l’hivern, permetrà l’entrada del sol“, ha afegit Iruela. L’edil també ha destacat la incorporació de tot l’enllumenat led per garantir l’eficiència energètica.

En l’acte d’inauguració, en què van participar regidors del govern del PSC i Vivim i de dos dels grups majoritaris de l’oposició, ECP i ERC, l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), va agrair als tècnics municipals que han dirigit l’obra i als treballadors de l’empresa constructora la feina feta així com als veïns que han fet aportacions al projecte. “La remodelació ha permès que aquest sigui un espai més accessible, més amable i més inclusiu”, va dir l’edil tot sumant-se al parer del president de l’Àrea Territorial en el sentit que és un dels millors parcs de la localitat. “És un bon punt de trobada i de socialització per al barri“. Egea, d’altra banda, es va comprometre a recollir les aportacions fetes pels residents reclamant més zones d’ombra. “Aquesta demanda i altres qüestions que resten per polir les atendrem en els pròxims dies”, va manifestar Egea.

Zona de joc tancada per als infants més petits
Pilar Abián

Entre les queixes plantejades per l’AV del barri hi ha problemes de drenatge en alguns punts del parc i deteriorament d’una part del paviment, aspectes que ja han estat traslladats als tècnics municipals.

Malestar de l’AV

A l’acte inaugural no va participar cap representant de l’AV Can Cuiàs, en protesta per no haver estat informats amb prou temps sobre la data. Membres de la junta que van assistir a títol personal van lamentar la “manca de sensibilitat” que ha tingut el govern amb l’entitat i els retards que ha sofert l’obra. “S’ha passat setmanes aturada, sense cap explicació a l’AV; en general, tenim la sensació que el govern no compta amb l’entitat”, van assenyalar a La Veu.

L’alcalde ha lamentat l’absència de l’AV assumint la responsabilitat. “Em sap greu, no vam fer la trucada per invitar l’entitat quan tocava, però és que vam decidir organitzar l’acte amb poc temps perquè ja anàvem amb retard, a causa de les últimes convocatòries electorals que impedien fer inauguracions”, ha justificat l’edil.

Deixa un comentari