Una quarantena de voluntaris retiren més de mitja tona de residus del riu Ripoll

L’activitat s’emmarca en la campanya Let’s Clean Up Europe i la promou l’entitat Som Rius amb el suport de l’Ajuntament

Voluntaris de la campanya de Som Rius
Fotos: Berta Barcons

La campanya de neteja de la llera del Ripoll, impulsada per Som Rius amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’ADF La Serralada, ha recollit més de mitja tona de residus, majoritàriament ampolles de vidre i envasos de plàstic. L’acte central es va fer dissabte al matí a l’alçada de la passera de la Salle amb la participació d’una quarantena de persones, la majoria famílies i alumnes de l’escola Fedac i l’INS La Ferreria.

Ens causa tristesa comprovar que any rere any es repeteixen les conductes incíviques que embruten el riu

Manel Gómez, de Som Rius

“Tenim una sensació agredolça perquè és grafiticant veure la bona resposta que té aquesta campanya, però alhora ens causa tristesa comprovar que any rere any es repeteixen les conductes incíviques que embruten el riu”, ha dit Manel García, de Som Rius, qui atribueix bona part dels residus recollits al fenomen del botellot que es registra cada cap de setmana al parc Salvador Allende.

La matinal també va servir per plantar esqueixos de salze i boga, plantes que contribueixen a fixar les terres, absorbir contaminants de l’aigua i crear una pantalla vegetal

La matinal també va servir per plantar a la llera del riu esqueixos de salze i boga, plantes que contribueixen a fixar les terres, absorbir contaminants de l’aigua i crear una pantalla vegetal que serveix de refugi a moltes espècies d’animals. Durant tot el matí, l’Ecotruck va fer tallers de conscienciació sobre la importància del reciclatge.

Aquesta activitat pretén posar de manifest la degradació dels espais verds a conseqüència de les deixalles que s’hi llencen i s’emmarca en el programa europeu Let’s Clean Up Europe. L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

Seccions:

Deixa un comentari