Jocs en català a Montcada i Reixac

Amb l’arribada de les festes nadalenques, un dels regals més habituals per petits i grans són els jocs.

Trobaràs jocs en català al catàleg de Totjoc. Lucas Cervantes.

Els jocs i joguines passen a ser els grans protagonistes quan s’acosta el Tió i els Reis. Els comerços farceixen les seves vitrines amb les últimes novetats i els fabricants busquen posar en relleu les darreres propostes. En aquest context, cada vegada reben més protagonisme els jocs en català, i a Montcada i Reixac trobem diferents empreses que en son partícips. GDM Games és una editorial de jocs amb seu a Montcada i que, any rere any, amplia el seu catàleg de propostes en llengua catalana. Aquest any, disposen de dues novetats per nodrir de diversió les estones dels més petits. En primer lloc, tenim l’ABCD, “un joc de llengua per criatures que encara no controlen paraules o no reconeixen lletres, tot i que, els més grans també poden jugar. És parteix d’una pila de cubs que tenen lletres escrites, cada jugador té una paraula i ha de seleccionar un cub de la pila i trobar les lletres de la paraula. Si en treure el cub fas caure la pila, perds el torn i has de tornar a muntar-la. És un joc molt divertit perquè les peces pesen poc, són molt inestables i és fàcil fer-les caure” comenta Pak Gallego, de GDM Games.

Amb ABCD els més petits de la casa aprendran a identificar les lletres.
Lucas Cervantes.

La segona novetat de la llista és el joc Insecta, dirigit a un públic més expert, a partir dels 10-12 anys que, tal com ens explica Gallego, “tracta sobre viatjar pel món recollint insectes nous. Quan arriba el teu torn, tens diferents opcions com viatjar, aplegar insectes del continent on estiguis o pots dur a terme encàrrecs d’universitats”, aquest últim joc està inspirat en un llibre d’autoria catalana que tracta sobre dones entomòlogues molt importants.

Amb el joc Insecta et posaràs a la pell de dones entomòlogues i viatjaràs arreu del món recopilant insectes.
Lucas Cervantes.

Campanya del SLC

El Servei Local de Català ha distribuit cartells de difusió del programa perquè la ciutadania conegui l’oferta de jocs en català i les botigues del poble on es poden trobar. En aquest sentit trobem alguns llibre jocs en català a l’Editorial Susaeta a l’Estanc Papereria Trimer i alguns jocs infantils i de taula en català a Joguines Bon Preu. Aquesta oferta de jocs en català està recollida al catàleg de Totjoc, un programa que és possible gràcies a la col·laboració de les botigues i fabricants que s’hi adereixen, posa a disposició del públic més d’un miler de jocs amb l’etiquetatge o les instruccions en català, una breu descripció, dades tècniques i classificats per edat, fabricant i tipus de joc; la simbiosi entre la plataforma, les botigues i els fabricants permet tenir la informació actualitzada anualment.

A més, al canal del Youtube de Totjoc hi ha vídeos amb curiositats sobre jocs i també botigues que recomanen jocs en català. La carta als Reis també es pot descarregar al web de recursos per Nadal, on apareixen llistes d’Spotify amb cançons nadalenques i música per ballar la nit de Cap d’Any.

Deixa un comentari