Tots els grups, en contra de la proposta d’una nova connexió ferroviària entre l’R3 i l’R8

L’Ajuntament reclama que el desdoblament de la línia de Vic es faci tal com està projectat i acceptant les al·legacions del municipi

Unanimitat de tots els grups en contra de la proposta dels ajuntaments de Ripollet, Santa Perpètua i la Llagosta de connectar aquesta línia amb la R8 a l’alçada del Pla de Reixac creant una estació al nucli urbà de Ripollet. El consistori montcadenc considera que aquesta connexió no beneficiaria el municipi ja que implicaria el pas d’una nova infraestructura i la desaparició de l’estació de Mas Rampinyo.

El Ple va aprovar ahir una moció deixant clar el seu posicionament i instant al Ministeri de Foment a acceptar les al·legacions presentades pel consistori l’any 2008 respecte el projecte de desdoblament de línia Barcelona-Vic al seu pas per Montcada i Reixac. Les peticions van en la línia de potenciar l’accés a l’estació des del barri de Can Sant Joan, ampliar els passos del carrer Nord i del  passatge Manresa per sota de la línia de Vic, avançar el punt de desdoblament de la via al túnel de la Framica, construir un pont paral·lel a l’actual sobre el riu Ripoll i substituir el pont per un de nou sobre la C17. Les propostes municipals també incloïen el soterrament en el tram de Mas Rampinyo, la millora de l’estació i l’execució d’un pas inferior entre andanes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari