Tots els grups municipals reclamen més mitjans per lluitar contra la violència masclista

Aquest és un dels punts de la moció que va presentar el PSC al Ple de novembre amb motiu del 25N

M. Adoración Alcalà, defensant la moció del PSC amb motiu del 25N
Laura Grau

La violència de gènere va ser un dels temes destacats del Ple de novembre, que va començar amb una declaració institucional de suport a la regidora de Cs, Angelina Esther del Pino, víctima d'una agressió masclista al carrer el passat 15 de novembre. El text el va llegir la protaveu del grup taronja, Ana Pellicer, que va mostrar la seva solidaritat amb l'edil agredida en nom de tots els grups municipals. Per la seva banda, el grup del PSC va presentar una moció amb motiu del 25N en què reflexiona sobre aquesta xacra social, que ha costat la vida a més de mil dones des del 2003 a l'estat espanyol, i critica la reacció antifeminista de partits com VOX i "la trista resposta de la justícia patriarcal" en casos com les violacions grupals de noies joves. La moció va ser aprovada per unanimitat, tot i la resta de grups van matisar alguns aspectes del text.

L'escrit reclama que el Govern espanyol continuï impulsant les mesures recollides al Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, aprovat al 2017; que la Generalitat compleixi els acords votats al Parlament en aquest matèria i deixi "d'invertir en la guerra de banderes" i que els grups parlamentaris tramitin amb urgència els Pressupostos Generals, amb un increment de partides destinades a les comunitats autònomes i ajuntaments per la lluita contra la violència de gènere. El text va ser defensat al Ple per la regidora socialista Maria Adoración Alcalà, qui va destacar "la necessitat de fer un front comú contra tots aquells partits que ataquen els principis bàsics de la democràcia paritària, els drets de les dones i la lluita contra aquesta xacra social".

Cs va donar el seu suport a la moció, tot i censurar les crítiques del PSC al poder judicial. "En lloc d'acusar-lo d'emetre sentències sexistes, el que s'ha de fer és treballar per millorar la llei, que encara no contempla la violència de gènere en el cas de les parelles homosexuals", va manifestar la regidora Angelina Esther del Pino. ERC va votar-hi a favor, obviant les crítiques relacionades amb l'ideari independentista del Govern català, amb la voluntat de construir ponts i fer un front comú "per establir un cordó sanitari contra les forces que banalitzen la violència de gènere", segons va dir el regidor d'Educació, Infància i Joventut, Gerard Garrido, qui també va trencar una llança a favor dels joves compromesos en la lluita contra el sistema patriarcal. Per últim, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia, d'En Comú Podem Montcada, va criticar Vox i la seva actitud negacionista de la violència masclista i va reclamar més ajuts estatals per aplicar polítiques de prevenció i protecció. "És vergonyós, però fins ara, com a ajuntament només hem rebut del Pacte Nacional una subvenció de 7.000 euros per aquesta finalitat", va denunciar Segovia.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari