Un centenar de persones es manifesta contra la gestió econòmica del Pla Integral de la Ribera

L’AV considera que és massa el que han de pagar per la rehabilitació dels edificis

Prop d’un centenar de persones es va manifestar ahir contra la gestió dels fons econòmics del Pla Integral de la Ribera destinats a la reforma dels edificis, que està duent a terme l’Ajuntament. Els manifestants, convocats per l’AV, van començar el recorregut al Centre Cívic del barri fins arribar al carrer Major, on van demanar explicacions a l’equip de govern aprofitant que tenia lloc el Ple de març. La presidenta de l’AV, Elisa Fernández, va ser l’encarregada de llegir un manifest davant dels veïns concentrats i que van seguir la mobilització.

L’entitat veïnal considera que les quotes que han de pagar els propietaris per a la rehabilitació dels edificis són massa elevades i a més, acusa el Consistori de no donar tota la informació sobre el procés i d’obligar als interessats. L’AV creu que el que haurien de fer tant la Generalitat i l’Ajuntament és adaptar la rehabilitació dels edificis al total de diners que ambdues administracions tenen previst destinar a aquest apartat, una xifra que, segons l’AV, puja a més de 5 milions d’euros. A més, l’entitat assegura que l’Ajuntament calcula l’aportació veïnal en un 30% però no en base als 5 milions de la subvenció de la Generalitat, sinó sobre els 12 milions d’euros que el Consistori suposa que val la rehabilitació dels edificis del barri. Elisa Fernández, presidenta de l’AV, va dir ahir als manifestants que el Pla de barris es va atorgar a la Ribera per tractar-se d’una zona de famílies amb poc recursos.

Per la seva banda, el regidor delegat del Pla de barris, el socialista Carles Guijarro, ha negat aquest punt i convida tots els veïns a visitar l’Oficina Gestora del Pla Integral i informar-se sobre el procés de remodelació dels immobles. Guijarro ha dit que l’AV és lliure de pronunciar-se en contra de la gestió municipal en el procés de remodelació dels edificis i ha negat que el Consistori obligui ningú a acceptar el pressupost que presenta l’Ajuntament i ni tant sols a rehabilitar els edificis.

D’aquí poc temps començaran les obres de rehabilitació de dos edificis, al carrer les Aigües, 23, i a la plaça de la Ribera, 9. Altres sis comunitats han decidit fer obres i estan a l’espera d’escollir el pressupost definitiu. Des que va obrir l’oficina d’informació de la remodelació dels pisos, deu comunitats s’han interessat per la rehabilitació dels immobles, dos de les quals han rebutjat, de moment, realitzar cap actuació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari