Un documental sobre el Rec Comtal rep un dels premis RetinES

El certamen el convoca el Col·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya

Una de les imatges que recull el documental premiat

El documental El Rec Comtal: la lluita veïnal pel bé comú, d’Inés Tarradelles i produït per les entitats La Perifèrica, l’AV Can Sant Joan i Òmnium Cultural ha rebut un dels premis RetinES, convocat pel Col·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya i dotat amb 200 euros. En el mateix certamen també han estat premiats els audiovisuals Carnet per punts –de la cooperativa Nus– sobre l’homofòbia i el masclisme en l’entorn dels joves, que ha rebut 400 euros, i Qüestió de perspectiva, al voltant de la discapacitat, de l’associació AREMI, guardonat amb 300.

Els premis RetinES estan dedicats a projectes audiovisuals en benefici d’accions o activitats socioeducatives i a la convocatòria d’enguany s’hi han presentat una dotzena de treballs. En les seves conclusions, el jurat ha destacat sobre el documental El Rec Comtal el seu ritme de narració i el detall de la informació que aporta sobre el procés de recuperació d’aquest canal mil·lenari que neix a Montcada i Reixac i arriba fins a Barcelona.

El jurat ha valorat el ritme de narració del documental i el detall de la informació que aporta sobre el procés de recuperació d’aquest canal mil·lenari que neix a Montcada i Reixac i arriba fins a Barcelona

Estem molt contents i feliços d’haver rebut aquest reconeixement perquè no s’ha premiat simplement un documental, sinó una manera de fer i de pensar col·lectiva i constructiva, des del bé comú… Els protagonistes són valors, com la solidaritat i el respecte mutu“, ha manifestat Carmen Fructuoso, en nom de La Periférica. L’associació considera que el premi és per a tot el barri i un reconeixement a la feina anònima i sovint altruista “per millorar i transformar la realitat que ens envolta superant els codis socials que promouen el conformisme i l’aïllament social”, ha afegit Fructuoso.

Nou programa d’activitats

Justament aquest dissabte comença la programació d’activitats que es fa cada estiu al voltant del Rec Comtal promogudes per la Taula Comunitària i organitzades per l’AV Can Sant Joan, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’11 a 12.30 h, a la platgeta de Can Sant Joan, al final del carrer Carril hi haurà joc lliure per a infants i famílies amb esmorzar saludable adreçat a nens i nenes menors de 8 anys.

Una de les activitats programades al Rec Comtal es mou l’estiu del 2021
Sílvia Alquézar

La majoria d’activitats programades a l’estiu es faran en dissabte durant els mesos de juny i juliol i inclouran jocs, exposicions, cinema a la fresca i circ, entre d’altres.

Deixa un comentari