Un empresari vol construir un campus universitari al Pla de Reixac

El projecte, que s’ha presentat a l’Ajuntament, entra en contradicció amb la voluntat del govern de declarar el sector Paratge d’Especial Interès Natural

El diari Crónica Global es fa ressò avui a les seves pàgines digitals del projecte de construcció d'un campus universitari al Pla de Reixac que ha presentat a l'Ajuntament de Montcada l'empresari Víctor Latorre Val, que diu representar els interessos de prestigioses universitats americanes –sense especificar quines. El projecte suposaria l’ocupació de 180 de les més de 400 hectàrees d’aquest sector de Montcada que limita amb Ripollet i, segons el rotatiu, seria respectuós amb el corredor verd que travessa el Pla de Reixac, eliminant el que anomena "poblat" de Can Pomada, "mitjançant una política de reallotjaments a càrrec del propi projecte". També contempla l'edificació d'habitatges de lloguer que donarien servei a la futura universitat als vessants que limiten amb Ripollet, per sobre del Torrent de Mas Duran.

El govern municipal encara no ha fet cap valoració pública sobre el projecte, que entraria en contradicció amb la seva intenció que el Pla de Reixac sigui declarat Paratge d'Especial Interès Natural (PEIN). Precisament els tres partits del govern –ICV-EUiA-E, ERC i Círculo Montcada– i CDC –a l'oposició– presenten aquesta tarda al ple una moció que insta la Generalitat a deixar sense efecte l'Area Residencial Estratègia (ARE) de Mas Duran –projecte que data de març de 2008– i a declarar la zona com a PEIN.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari