Es constitueix la nova Associació de Veïns de Montcada Llevant

L’entitat canalitzarà les queixes i les propostes veïnals sobre tot allò que afecti el barri

María Trujillo, amb el micròfon, durant l'assemblea de constitució de l'AV el maig de 2023
Araxiu/Pere de Lamo

Un grup de veïns de la zona Montcada Llevant –el tram comprès entre el pont de la carretera de la Roca i el solar de l’antiga Valentine– han decidit constituir-se com associació. L’assemblea fundacional va tenir lloc el passat 17 de maig a la sala d’actes de l’INS La Ribera amb la participació d’una cinquantena de veïns, que van triar els membres de la junta. María Trujillo va ser escollida com a presidenta i Toni Ortega, com a secretari.

La idea de constituir una AV neix arran de la reforma del passeig de la Ribera. “La presentació del projecte per part de l’Ajuntament la passada tardor va aixecar força inquietud entre el veïnat, especialment per la possible eliminació de places d’aparcament“, ha explicat Trujillo, qui considera que les queixes i les propostes dels veïns no poden quedar-se en una tertúlia de bar o de carrer, sinó que han d’anar més enllà. “Vam veure clar que ens havíem d’organitzar per canalitzar les nostres preocupacions i fer-les arribar de forma col·lectiva a les autoritats municipals”, afegeix l’activista veïnal, qui recorda que ja havia existit una AV, inactiva des de fa molts anys.

Foto de família, a l’assemblea fundacional de l’AV Montcada Llevant, celebrada el 17 de maig a l’INS La Ribera

“Vam veure clar que ens havíem d’organitzar per canalitzar les nostres preocupacions i fer-les arribar de forma col·lectiva a les autoritats municipals”

María Trujillo, presidenta de l’AV Montcada Llevant

A més de fer el seguiment del projecte de reforma del passeig de la Ribera, la nova AV vol treballar per aconseguir millores per al barri, especialment pel que fa a la neteja, els equipaments i l’accessibilitat. “En aquesta zona viu molta gent gran i amb problemes de mobilitat, que té dificultats per passejar pel barri”, assenyala Trujillo, qui anima els veïns a implicar-se en l’AV. Amb aquest objectiu, s’han distribuït butlletes d’inscripció a diferents comerços del barri i s’ha creat un grup a Facebook i una adreça de correu electrònic, [email protected]. De moment, l’AV ja té més d’un centenar de socis.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari