Un grup d’usuaris i el govern acorden crear una comissió per estudiar millores a la piscina d’estiu

Una de les mesures que es podria aplicar, cara a la propera temporada, serà la contractació d’un vigilant amb l’objectiu d’acabar amb els actes incívics

Salva Serratosa, en un moment de la seva intervenció al Ple de juliol
Rafa Jiménez
La piscina del carrer Bonavista està tenint més usuaris dels habituals, però sense grans aglomeracions
Sandra Mate, en un moment de la seva intervenció al Ple

La piscina municipal d’estiu i les seves deficiències van centrar part del debat del Ple del mes de juliol. En el torn de precs i preguntes, la portaveu del grup municipal de Cs, Ana Pellicer, va interpel·lar el govern sobre les queixes expressades per alguns usuaris que es van reafirmar amb la intervenció d’una de les assistents entre el públic. Sandra Mate, que forma part del grup de veïns que ha llençat una campanya de signatures per demanar a l’Ajuntament que faci millores i que de moment ja ha recollit 250 adhesions, va detallar els problemes existents relacionats amb la manca d’aigua calenta a les dutxes, així com el número insuficient d’hamaques i zones d’ombra. Aquest grup d’usuaris també demanen millores a la piscina petita i que hi hagi més seguretat per acabar amb els actes incívics. Al mateix temps, proposen una reducció del preu de l’entrada, que no permet sortir i entrar més d’una vegada en el mateix dia. Mate va criticar tots els polítics amb representació al Ple, als qui va retreure haver-se pujat el sou, per estar deixant morir la instal·lació per acabar tancant-la i va proposar la creació d’una comissió per "fer un projecte viable per convertir-la en una instal·lació que sigui un referent a la comarca i recuperi tots els usuaris que han marxat".

En la seva rèplica, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), va negar que l’Ajuntament estigui deixant morir cap equipament i va puntualitzar que els regidors no s’han pujat el sou, sinó que s’ha fet una actualització de l’IPC dels últims quatre anys. Campos va reconèixer les deficiències d’una instal·lació que es va construir al 1970 i que necessita unes inversions que, de moment, no es poden assumir per manca de pressupost. En tot cas, l’alcaldessa es va felicitar per la proposta de crear una comissió de treball per estudiar les mesures que es poden anar aplicant per "començar a construir d’una manera col·lectiva la piscina d’estiu que volem per al 2020".

En la seva intervenció, el regidor d’Esports, Salva Serratosa (ERC), es va mostrar obert a crear la comissió i va avançar que el govern té previst contractar, de cara a la propera temporada d’estiu, un vigilant de seguretat que faci de vincle entre els treballadors i la policia local. "El tema de l’incivisme a la piscina és el que més preocupa a aquest govern i ens obligarà a prendre mesures coercitives que no són del nostre gust", va dir Serratosa, que va justificar que els no abonats no puguin sortir i entrar a la piscina en el mateix dia per culpa de les actituds d’alguns usuaris. El regidor d’Esports va afirmar que el preu de l’entrada no es puja des del 2012 i que no és el més elevat comparat amb altres municipis dels voltants. L'edil, que va explicar que no es poden instal·lar moltes més hamaques per manca d’espai, va afirmar que el consistori està a l’espera de l’arribada d’una peça de la caldera que permeti recuperar l’aigua calenta a les dutxes i que s’estudien noves zones d’ombres i una reforma de la zona de la piscina per als més petits.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari