Un matrimoni d’ancians podria ser desnonat de casa seva

La PAH Montcada sol·licita la dació en pagament i un lloguer social

La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de Montcada i Reixac ha tret a la llum el cas d’un matrimoni d’ancians de la localitat que podria ser desnonat de casa seva. La parella, l’home de 91 anys  i la dona de 86, va avalar el prèstec que els seus fills van sol·licitar al Banc Popular per posar en marxa un negoci, amb un deute al qual ara la família no pot fer front. La PAH sol·licita a l’entitat financera que accepti el pis en dació de pagament, condoni el deute i negociï un lloguer social per a les dues persones grans, amb molts problemes de salut. Segons explica la Plataforma en un comunicat, “el banc no vol negociar una quota social per al pis hipotecat on viuen els ancians, si no lliuren també com a dació una altra residència que tenen a prop de la carretera de Vallençana”. En el text, el col·lectiu explica que l’entitat financera té previst fer la subhasta de l’immoble el pròxim 6 de febrer. La PAH ha criticat el Banc Popular “perquè vol fer treure el màxim profit econòmic de la situació”.

Per la seva banda, el departament de comunicació del Banc Popular no ha volgut fer cap tipus de comentari sobre el cas de la parella de Montcada “per motius de confidencialitat” i ha remarcat que “la política de la nostra entitat és no dur a terme cap desnonament”.

La PAH ha iniciat una campanya per donar a conèixer el cas i mobilitzar la ciutadania per ajudar la parella d’ancians. El col·lectiu està estudiant amb els seus advocats la situació per veure si inicia un procés judicial. El jutjat ha confirmat aquest divendres al matí al matrimoni que no pot ser beneficiari de la justícia gratuïta amb un advocat d’ofici.

 

 

 

 

Deixa un comentari