Un tram del Rec Comtal es desmuntarà peça a peça per garantir la seva preservació mentre se soterrin les vies

La decisió l’ha pres la comissió tècnica que fa el seguiment de la redacció del projecte

Els tècnics expliquen als grups municipals les últimes novetats sobre el projecte del soterrament
Premsa Ajuntament

Un tram de 120 metres del Rec Comtal –canal milenari inclòs al Catàleg de Patrimoni– s’haurà de desmuntar peça a peça per garantir la seva preservació durant les obres de soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi. L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), ha avançat la informació aquest matí a la Taula  integrada per representants de tots els grups polítics i per tècnics municipals. La decisió es va prendre a la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte, que va tenir lloc el passat 11 d’abril a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

 

Preservació

Els tècnics del Ministeri de Foment i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han previst una solució per fer compatibles les obres de la construcció de les pantalles del soterrament de la línia fèrria i la conservació de la històrica infraestructura. Per aquest motiu, s’haurà de desmuntar un tram de la volta del Rec Comtal ubicada entre el pas a nivell del carrer Pasqual i la confluència dels carrers Elionor i avinguda de la Unitat. Les peces es numeraran, es traslladaran i s’emmagatzemaran fins que les obres finalitzin i es puguin tornar a instal·lar al seu lloc inicial. Aquesta intervenció també inclourà la instal·lació d’un pou de bombeig per al desviament de l’aigua. Justament aquest matí tècnics municipals s’han reunit amb els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Patrimoni Cultural i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat i amb Adif per consensuar el projecte.

Campos també ha informat la Taula del soterrament que la llosa que s’ha de construir un cop es posin les pantalles del túnel estarà a la cota de carrer, tal i com el consistori va demanar i que l’Agència Barcelona Regional serà l'encarregada de fer els estudis necessaris per a la seva integració al terreny alliberat amb el soterrament de les vies. D'altra banda, l'Ajuntament ha recepcionat l’estudi previ enviat per Adif amb la previsió d’afectacions a vials, passos de vianants i instal·lacions públiques mentre es facin les obres, dades que els tècnics municipals hauran d'estudiar.

La propera reunió de la comissió de seguiment, amb representants del Ministeri de Foment, Adif, Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac i la unió temporal d’empreses (UTE) encarregada de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de l'R2 es farà el proper 21 de maig.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari