Un xoc entre dos trens a l’estació de Montcada-Manresa causa més d’un centenar de ferits lleus

Renfe ha habilitat un telèfon d’atenció a les víctimes de l’accident, el 900 410 041

Un tren sentit Barcelona ha envestit un altre que estava aturat a l'estació de Montcada-Manresa
Raül Rivas
7/12/2022 10:08
Actualització:
7/12/2022 17:17

Un tren que s’aproximava a l’estació de Montcada-Manresa ha envestit aquest matí a les 7.50h un altre que estava estacionat a la mateixa via, direcció Barcelona. El xoc ha provocat 155 ferits lleus, dels quals 34 s’han traslladats a centres hospitalaris.

la majoria amb contusions, que han estat atesos en un primer moment a la carretera Vella.

Aquesta artèria d’accés al centre de Montcada i Reixac ha quedat tallada al trànsit per acollir els serveis d’emergència desplaçats, impedint la circulació des de la C-17 i Font Pudenta. També s’ha habilitat el Casal de Joves de Can Tauler com a centre medicalitzat per atendre els passatgers.

El SEM i Bombers han atès en un primer moment els ferits a la carretera Vella Raül Rivas

El SEM està a l’estació amb 18 unitats activades i encara s’estan avaluant a Can Tauler alguns dels ferits. S’ha habilitat un centre de comandament d’emergències, amb set dotacions de Bombers, patrulles de Mossos i Policia Local. Les línies afectades han estat l’R4, R7 i R12, que han acumulat més d’una hora de demora fins que s’ha pogut restablir la normalitat del pas de trens cap al migdia.

La majoria de ferits lleus han estat atesos per contusions Raül Rivas

Els tècnics d’Adif investiguen quina és la causa que ha provocat l’accident. La circulació dels trens de Rodalies de l’R4 s’ha reestablert per una sola via poc abans de les 9.30h, després d’estar tallada des del xoc.

Calen totes le explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol.Millorar el servei de rodalies a Catalunya és urgent i inajornable

Pere Aragonès, president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una piulada a Twitter exigint la depuració de responsabilitats sobre l’accident i ha assegurat que “Millorar el servei de rodalies a Catalunya és urgent i inajornable“.

L’alcaldessa, Laura Campos, i diversos regidors del govern han estat des de primera hora al lloc dels fets per interessar-se pels ferits lleus i seguir en directe l’evolució dels fets.

Laura Campos , Juan Carlos de la Torre i Jaume Teixidó han estat al lloc de l’accident Raül Rivas

Deixa un comentari