‘Una Catalunya independent podria situar-se en uns anys al nivell dels països nòrdics’

El diputat Joan Canadell va fer una xerrada aquest dilluns a la Casa de la Vila sobre el model econòmic de Junts per Catalunya

El diputat Joan Canadell, durant la seva intervenció a la Casa de la Vila
Berta Barcons

Junts per Montcada va convidar aquest dilluns el diputat al Parlament i expresident de la Cambra del Comerç, Joan Canadell, a parlar sobre el model econòmic de la formació, en un acte a la Casa de la Vila adreçat a la militància. Canadell va defensar la independència de Catalunya per acabar amb el dèficit fiscal, que va quantificar en 20.000 milions d’euros, “el 8 % del PIB que marxa i no torna”. Segons el diputat, el trencament amb el sistema financer estatal permetria augmentar en un 40% el pressupost de la Generalitat, tot avançant que es podria destinar el 6% del PIB a Educació i incrementar en un 25% els recursos en sanitat, entre d’altres propostes. “Només volem que el que genera Catalunya es quedi a casa”, va dir Canadell, qui considera que “una Catalunya independent podria situar-se en uns anys al nivell dels països nòrdics”, va dir.

En clau local

Canadell va parlar dels beneficis que suposaria per als municipis ser un estat independent. “Podríem destinar 4.000 milions d’euros, el que vol dir que els ajuntaments disposarien d’un 35% més de pressupost”. També es va manifestar l’alcaldable de Junts per Montcada, Montse Sánchez, qui va destacar que “volem governar les ciutats i Catalunya per gestionar la independència”.

Montse Sánchez, alcaldable de Junts per Montcada, amb el diputat Joan Canadell, a la Casa de la Vila
Berta Barcons

Deixa un comentari