Una cinquantena d’entitats participa en la celebració de la Diada

Els parlaments seran a càrrec de l’alcalde i de la portaveu de l’Esplai per a la Dona

Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza la celebració de la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional commemoratiu a la plaça de l’Església, al voltant de l’escultura “La força de la terra”, obra de l’escultor local Luis Barbosa. L’acte serà presidit per l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, i comptarà amb la presència dels portaveus dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament i nombroses entitats locals. En el torn de parlaments, enguany la convidada especial és Maria Ventura, portaveu de l’Esplai per a la Dona, entitat que celebra el seu vintè aniversari.

La celebració de la Diada començarà amb un espectacle d’animació pel carrer Major a càrrec del grup Toc de Gralla, a partir de les 11.30h. L’acte institucional, que començarà a les 12h, inclourà la hissada de la senyera per la Policia Local vestida de gala i, per primer cop, també dels Mossos d’Esquadra, que al novembre compliran el seu primer any d’estada al municipi. El grup Musica’t, interpretarà el Cant dels Ocells de Pau Casals i els parlaments seran a càrrec de l’alcalde i de la presidenta de l’Esplai per a la Dona, Maria Ventura, convidada especial amb motiu del vintè aniversari de l’entitat. És la primera vegada que una dona potagonitzarà la lectura amb motiu de la Diada.

Un altre dels actes tradicionals que es fan a Montcada amb motiu de la Diada és la pujada al Turó de Mòia que organitza Convergència i Unió. Els militants de la coalició es concentraran a les 9h a la plaça Lluís Companys per pujar a peu fins a l’esmentat Turó, a la serralada de Marina, i hissar la senyera. És previst que la hissada i la lectura d’un manifest commemoratiu es facin a les 10h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari