Una cinta transportadora provoca un petit incendi a la fàbrica Lafarge Cementos

El foc es va iniciar a les 19.30h de la tarda i va ser controlat en menys d’una hora

Una cinta transportadora de la cadena de producció de la fàbrica de ciment Lafarge Asland va provocar ahir un petit incendi a les 19.30h. El foc va ser controlat en menys d’una hora per diverses dotacions de bombers. Agents de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra es van desplaçar al llocs dels fets i van desplegar el procés operatiu pertinent. La presidenta en funcions de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro (PSC), també hi va anar a la fàbrica des d’on es va posar en contacte amb el president de l’Associació de Veïns de Can Sant Joan, barri més proper de la factoria, per explicar-li com s’estava desenvolupant l’operatiu i donant un missatge de tranquil·litat.

El foc va ser controlat en menys d’una hora i no es van produir més danys que els de la cinta. A través d’un comunicat, Lafarge ha informat que el procés productiu de l’empresa no es va veure afectat i que no va haver cap risc per a la població. L’empresa ha explicat que l’incident es va produir com a conseqüència de la caiguda d’una petita quantitat de clínquer sobre una part de la cinta transportadora. Donada l’elevada temperatura d’aquest mineral, es va provocar una lleu ignició. Segons Lafarge, els sistemes de seguretat de la fàbrica i el personal d’emergències van funcionar correctament i d’acord amb el Pla d’Emergències de l’empresa, es va avisar de forma immediata als bombers.

Les forces policials i els bombers van desplegar el procés operatiu pertinent i van aconseguir extingir l’incendi en menys d’una hora. El director de Lafarge a Montcada, Oswaldo Pereda, ha dit que l’empresa investigarà perquè va produir-se l’incident, a fi i efecte que no torni a passar.

Foto: AV Can Sant Joan

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari