Una comissió d’alcaldes treballa ja en propostes de millora de les infraestructures a la comarca

César Arrizabalaga participa en la redacció

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha assistit aquest dijous a la reunió en la què s’ha constituït inicialment la futura Comissió permanent d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental. Aquesta comissió, formada per tots els edils de la comarca, treballarà diferents temes estratègics per al Vallès Occidental i, a més, serà l’encarregada d’elaborar un document que reculli les propostes de millora de la mobilitat i les infraestructures de la comarca.

La constitució d’aquest organisme respon a l’encàrrec que el Consell d’Acaldes i Alcaldesses va fer al Consell Comarcal en la seva sessió del passat 22 d’octubre, arran d’una proposta presentada pels alcaldes de Sabadell i Terrassa. L’alcalde montcadenc ha remarcat que “el nostre municipi està en un moment clau pel que fa a les infraestructures amb una obra important en marxa com és el soterrament de la C-17 i una altra a punt d’iniciar-se, el soterrament de les vies de la línia ferroviària Barcelona- Portbou, però encara queden temes per resoldre en qüestió de mobilitat”.

Aquesta Comissió elaborarà un document que reculli totes les connexions i propostes de millora de la mobilitat viària i ferroviària tenint en compte el patrimoni natural, que s’elevarà a la Generalitat coincidint amb l’elaboració del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona. Per començar, es descriurà l’estat actual a la comarca, el conjunt de polítiques de planificació, les directrius i programes de planejament territorial, així com el marc legislatiu que afecten totalment o parcialment la mobilitat i la xarxa d’infraestructures i les necessitats i propostes formulades, en matèria de mobilitat territorial i d’infraestructures de comunicació.

A la reunió hi han assistit també els batlles de Sabadell, Manuel Bustos; Cerdanyola, Antoni Morral; Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba; Rubí, Carme García; Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi; el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Antoni Rebolleda, així com també, en representació de l’alcaldia, la regidora terrassenca Carme Laboria i la regidora santcugatenca Marta Subirà.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari