Una delegació de la República Txeca visita Montcada

La trobada s’ha fet en el marc del Pacte Territorial del Vallès Occidental

El regidor Joan Carles Paredes durant la visita de la delegació de la República Txeca
Premsa Ajuntament

Una delegació de 12 representants de l’administració, agents socials i altres organisme de la regió de Moravia-Silesia, de la República Txeca, han visitat aquest dijous Montcada i Reixac. La visita s’emmarca dintre de les visites que la delegació ha realitzat al Vallès Occidental per conèixer de prop l’experiència del Pacte territorial que va donar peu a la constitució del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes (CiU), i els representants de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) han rebut a la delegació txeca a les instal·lacions de l’empresa Productos Aditivos, ubicada al polígon de la Ferreria, on els han donat a conèixer de forma directa el model de col·laboració entre entitats i amb les empreses que s’impulsa des dels municipis. Per aprofundir en el coneixement del model i de les actuacions en la comarca, la delegació de la República Txeca també han visitat els municipis de Castellar del Vallès i Sabadell.

A Montcada i Reixac la delegació ha rebut explicacions dels serveis que s’ofereixen a nivell local a les empreses i als ciutadans. Sobre la visita del grup txec, el regidor Joan Carles Parede,s ha afirmat que “el nostre model de desenvolupament econòmic i de treball empresarial del nostre país s’ha convertit en una referència per a determinats sectors europeus”.

Aquesta visita se situa en el marc del projecte d’Intercanvi d’experiències i Bones pràctiques del Pacte per l’Ocupació de Moravia-Siliesia per potenciar competències de cooperació entre els socis del Pacte, i ho complementen amb visites a Viena, Àustria i Escòcia. Moravia-Silesia, amb 1.242.432 habitants, és la regió més poblada de la República Txeca. Amb una activitat molt lligada a la mineria en el passat, en l’actualitat és una regió altament industrialitzada, i la seva economia es beneficia de la seva ubicació a la frontera de dos altres països d’Europa Central: Polònia i Eslovàquia.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari