Una delegació d’El Salvador visita avui Montcada i Reixac

El consistori col·labora en un projecte per desenvolupar una de les regions més pobres del país

Una delegació d’alcaldes i regidors de diferents municipis de El Salvador visita avui Montcada i Reixac, durant la seva estada de 10 dies a Catalunya. L’objectiu de la visita és reforçar els vincles entre els dos pobles i establir nous contactes per tirar endavant diversos projectes de cooperació que afecten la regió del nord de Morazán, una de les més pobres del país però també una de les que té més possibilitats de desenvolupament turístic.
La delegació salvadorenca que visita avui Montcada està formada per José Juan Sánchez Luna, Fabián Membreño, Mauricio Geovanny Díaz Pereira, José Rosa Argueta, Mario Díaz i els regidors Terencio Rodríguez Argueta i Elizabeth Ventura. Els edils han vingut acompanyats de Gustavo Amaya, representant de la Centre de Capacitació per al Desenvolupament, entitat que coordina la cooperació entre les instituciones catalanes i poblacions d’ El Salvador.
Una delegació municipal encapçalada per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i integrada per regidors, ha rebut aquest matí la representació salvadorenca. Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, Arrizabalaga s’ha reunit amb els edils salvadorencs als quals els ha fet entrega d’un obsequi en nom del Consistori.
El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Carles Guijarro, del Partit dels Socialistes, ha explicat que la delegació prové d’una de les regions més pobres d’El Salvador, però també una de les més salvatges des del punt de vista paisatgístic. Això fa que tingui un gran potencial com a punt turístic. En aquest sentit, Guijarro ha explicat que l’objectiu és desenvolupar econòmicament aquesta zona, situada al nord de Morazán, tocant a la frontera d’Hondures, perquè els seus habitants surtin de la situació de pobresa en què es troben.
Durant la jornada, la delegació salvadorenca ha visitat l’Ecoparc, l’edifici del Montcada Aqua, el Casal d’Avis, la Casa de les Aigües i el Casal de la gent gran Casa de la Mina.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari