Una injecció de moral i optimisme per continuar la lluita

El representant de la Plataforma Dempeus, Antoni Barberà, planteja noves estratègies per ‘resistir i contraatacar’ les retallades

Antoni Barberà i Antonio Cera, durant la conferència feta al Kursaal
Laura Grau
Després de la xerrada, hi va haver un torn de paraules entre el públic

Membres de la Favmir protagonitzaran aquesta mitjanit una nou tancament a l’ambulatori de la plaça Lluís Companys per reclamar que torni a funcionar el servei d’urgències nocturn. Dijous vinent també s’ha convocat una nova concentració davant de l’equipament i una manifestació pels carrers de Montcada. El col·lectiu reprén així la campanya de mobilitzacions després del parèntesi nadalenc i ho fa amb forces renovades, especialment després d’escoltar ahir la tarda al Kursaal el secretari de la plataforma Dempeus per la sanitat pública, Antoni Barberà, que va donar una autèntica injecció de moral i optimisme per mantenir viva la lluita veïnal. “No ens hem de resignar ni deprimir, sinó denunciar per la via civil, administrativa, internacional i penal totes les decisions de l’estat que atemptin contra els drets de la ciutadania”, va assenyalar Barberà, que va posar com a exemple d’aquesta nova estratègia la dimissió del president de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, com a director general del hòlding d’empreses municipals de Reus, Innova, i com a director de serveis de l’Ajuntament de Reus, arran d’una denúncia de la CUP de Reus ‘per la incompatibilitat en els càrrecs públics i privats que compaginava’. “Hem de contraatacar i passar-los a ells tota la por que estan generant per demostrar-los que no poden actuar impunement”, va indicar Barberà que va fer servir el concepte d’’empoderament’ per referir-se a la capacitat col·lectiva de controlar les decisions que afecten la comunitat.

Barberà va desmuntar algunes de les idees del discurs oficialista que s’han instal·lat en la ment de molts ciutadans, convençuts que el sistema de sanitat públic actual és insostenible i que cal fer sacrificis. Catalunya dedica el 5,8% del seu PIB a la sanitat, molt per sota d’Espanya, que hi dedica el 6,7% i de la Unió Europea, amb el 7,4%. “No és veritat que gastem molt, el que passa és que volen convertir la sanitat en un negoci i la salut en un mercat”, va concloure el ponent.

 

Deixa un comentari