Una nova rotonda regularà el trànsit de la carretera de la Roca

La infraestructura facilitarà la mobilitat de vehicles que entren i surten del municipi per aquesta via

El trànsit que passa per la cruïlla de la carretera de la Roca amb el pont sobre el riu Besòs (foto) es regularà a partir del setembre amb una nova rotonda, de 36 metres de diàmetre exterior. Les obres d’aquesta infraestructura començaran en breu, segons ha indicat l’Ajuntament. L’objectiu d’aquest nou sistema de regulació del trànsit és fer més fluïda la circulació en un punt que a les hores punta registra un gran volum de pas de vehicles. L’actuació, a càrrec de l’empresa AMSA, té un pressupost de 352.000 euros, finançats per la Diputació de Barcelona –com a organisme responsable de la gestió de la xarxa viària provincial.

La futura rotonda facilitarà tant la incorporació a la carretera de la Roca dels vehicles provinents de Montcada i Reixac, com dels que volen entrar al municipi pel pont sobre el Besòs. L’afectació al trànsit serà important, ja que, malgrat que no es produiran talls en cap moment, els dos carrils –tant en sentit la Roca com en sentit Santa Coloma de Gramenet– hauran de reduir la seva amplada. Per tal de construir la rotonda caldrà guanyar terreny a la muntanya, de manera que durant la fase d’excavació, el pas per als vehicles serà força més estret.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), confia que aquest nou element contribueixi a regular el trànsit. La col·locació de la rotonda sobre el pont del riu Besòs forma part d’un projecte que el Consistori té previst fer a mitjan termini, que consisteix a instal·lar aquest tipus de sistemes de regulació del trànsit a altres punts del municipi.

Foto: Premsa Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari